Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko robí nábor do vojny aj medzi väzňami, tvrdia britské zdroje

.tasr .svet

Britské ministerstvo obrany v utorok zverejnilo najnovšie spravodajské informácie o kríze na Ukrajine. Z neho vyplýva, že netradičný nábor v ruských väzniciach sa má robiť pre tzv. vagnerovcov.

Rusko robí nábor do vojny aj medzi väzňami, tvrdia britské zdroje SITA/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

nedostatok personálu v ruských ozbrojených silách môže nútiť ruské ministerstvo obrany robiť nábor aj vo väzniciach. TASR o tom informuje na základe informácií televízie Sky News.

Britské ministerstvo obrany v utorok zverejnilo najnovšie spravodajské informácie o kríze na Ukrajine. Z neho vyplýva, že  netradičný nábor v ruských väzniciach sa má robiť pre tzv. vagnerovcov. „Ak je to pravda, tento krok pravdepodobne naznačuje ťažkosti s nahradením značného počtu ruských obetí,“ cituje Sky News britské ministerstvo obrany.

Vagnerova skupina sa v minulosti angažovala v konfliktoch na Kryme, v Sýrii či v Afrike a býva obviňovaná z páchania násilností. Časť jej žoldnierov bojuje v prospech Moskvy aj na Ukrajine.

Britské ministerstvo vo svojej správe uvádza, že ruskí vojaci pokračujú v „malých postupných územných ziskoch“ v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny a tvrdia, že sa zmocnili mestečka Hryhorivka.

Ruské sily pokračujú v útoku pozdĺž hlavnej zásobovacej trasy smerom k mestám Sloviansk a Kramatorsk a pravdepodobne sa preskupujú pred ďalšími ofenzívami v blízkej budúcnosti.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite