Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bidenová sa neočakávane v Užhorode stretla s manželkou ukrajinského prezidenta Olenou Zelenskou

.sita .svet

Manželka amerického prezidenta neohlásene navštívila západnú Ukrajinu.

Bidenová sa neočakávane v Užhorode stretla s manželkou ukrajinského prezidenta Olenou Zelenskou SITA/AP Photo/Susan Walsh, Poo

manželka amerického prezidenta Jill Bidenová v nedeľu neohlásene navštívila západnú Ukrajinu a na Deň matiek sa prekvapujúco stretla s manželkou ukrajinského prezidenta Olenou Zelenskou. Stretli sa v škole, ktorá slúži ako dočasná ubytovňa pre ukrajinských utečencov z iných častí krajiny. „Chcela som prísť na Deň matiek," povedala Bidenová Zelenskej. „Myslela som, že je dôležité ukázať ukrajinskému ľudu, že táto vojna sa musí zastaviť, že je brutálna a že ľud USA stojí pri ľude Ukrajiny," vyhlásila.

Prvá dáma USA do Užhorodu cestovala automobilom zhruba 10 minút zo slovenskej dediny Vyšné Nemecké, ktorá leží pri ukrajinských hraniciach. Zelenská sa poďakovala Bidenovej za jej „odvážny čin". „Rozumieme, čo je potrebné, aby prvá dáma USA prišla počas vojny sem, kde sú každý deň vojenské akcie, kde každý deň znejú sirény, dokonca aj dnes," uviedla Zelenská.

Návšteva Jill Bidenovej na Ukrajine nasleduje po tom, ako nedávno v krajine bola šéfka Snemovne reprezentantov Kongresu USA Nancy Pelosiová a ďalší americkí zákonodarcovia. Nedávno sa s prezidentom Volodymyrom Zelenským v Kyjive stretli aj americký minister zahraničných vecá Antony Blinken a minister obrany USA Lloyd Austin.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite