Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Konvoj Červeného kríža už cestuje do Mariupoľa

.sita .svet

Cesta do Mariupoľa je podľa Červeného kríža „zúfalo dôležitá“, keďže tam uviazli desaťtisíce obyvateľov, ktorí čelia neprestajnému bombardovaniu zo strany ruských síl.

Konvoj Červeného kríža už cestuje do Mariupoľa AP Photo/Evgeniy Maloletka

konvoj Medzinárodného výboru Červeného kríža (ICRC) na Ukrajine opustil mesto Zaporižžia a smeruje k Mariupoľu, po tom ako dostal bezpečnostné záruky od všetkých strán v konflikte. 

Primárnym cieľom malého konvoja pozostávajúceho z troch vozidiel by malo byť sprostredkovanie a sprievod evakuácie civilistov z obliehaného mesta prostredníctvom autobusov poskytnutých ukrajinskou vládou. Tím by chcel zvládnuť operáciu v rámci dňa a dúfa, že dosiahne autobusy, ktoré vyšli pred ním, informuje spravodajský portál BBC.

Cesta do Mariupoľa je podľa Červeného kríža „zúfalo dôležitá“, keďže tam uviazli desaťtisíce obyvateľov, ktorí čelia neprestajnému bombardovaniu zo strany ruských síl. Nie je však isté, že sa misia skončí úspechom. Predošlé pokusy o zriadenie humanitárnych koridorov nevyšli, pretože nevydržal dohodnutý pokoj zbraní.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite