Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Petra Vlhová skončila piata po prvom kole slalomu v Semmeringu

.sita .šport

Štvrtkový slalom v Semmeringu sa koná na deň presne po desiatich rokoch od debutu Petry Vlhovej vo Svetovom pohári v tomto stredisku.

Petra Vlhová skončila piata po prvom kole slalomu v Semmeringu SITA?AP Photo/Giovanni Auletta

slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej patrí 5. priečka po prvom kole štvrtkového slalomu na pretekoch Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v rakúskom Semmeringu. Dvadsaťsedemročná Liptáčka po prvej jazde zaostáva o 1,01 sekundy za líderkou Američankou Mikaelou Shiffrinovou. Druhá je s mankom 72 stotín sekundy Švédka Anna Swennová Larssonová, tretia priečka patrí ďalšej americkej reprezentantke Paulze Moltzanovej (+0,79 s). Pred Vlhovú sa dostala aj Nemka Lena Dürrová. Druhú kolo je na programe o 18.30 h.

„Nebolo to najlepšie, nešla som moju jazdu. Trochu som sa trápila. Snažila som sa, ale nakoniec je z toho piate miesto. Boli tam zmeny rytmu, ale trať bola dobrá, aj podmienky. Bolo však treba ísť do toho trochu inak,“ povedala Vlhová v prenose RTVS.

Shiffrinová v Semmeringu ovládla obrovské slalomy v utorok aj v stredu, má teda šancu skompletizovať víťazný hetrik v tomto stredisku. Američanka je líderkou celkového hodnotenia SP a spolu so Švajčiarkou Wendy Holdenerovou viedla aj hodnotenie slalomu pred štvrtkom. Ak Shiffrinová zvíťazí, pripíše si už jubilejný 80. triumf v seriáli a len dve prvenstvá ju budú deliť od ženského maxima krajanky Lindsey Vonnovej a šesť víťazstiev od absolútneho rekordu Švéda Ingemara Stenmarka,

Štvrtkový slalom v Semmeringu sa koná na deň presne po desiatich rokoch od debutu Petry Vlhovej vo Svetovom pohári v tomto stredisku. Práve 29. decembra v roku 2012 absolvovala Liptáčka prvý slalom SP a skončila v ňom jedenásta, zvíťazila vtedy Veronika Velez Zuzulová. Tohtoročnú výkonnosť Vlhovej v Semmeringu výrazne poznačili zdravotné problémy, ktorými si prechádza od soboty. Odobrali je mnoho síl, čo má vplyv aj na jej účinkovanie na svahu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite