Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokurátor navrhuje vzatie obvineného advokáta Františka P. do väzby

.tasr .slovensko

Obvinený je z korupcie.

Prokurátor navrhuje vzatie obvineného advokáta Františka P. do väzby FACEBOOK/POLÍCIA SR

prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) návrh na vzatie obvineného advokáta Františka P. do väzby. TASR to potvrdili z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru (PZ).

„Vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného JUDr. F. P. do väzby. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry sa s týmto podnetom stotožnil a podal sudcovi Špecializovaného trestného súdu návrh na vzatie obvinenej osoby do väzby,“ priblížili z Prezídia PZ. Väzobný výsluch obvineného by sa mal na ŠTS začať v nedeľu (27. 8.) ráno.

Advokát František P. bol zadržaný v rámci policajnej akcie s krycím názvom Corrumpere 1. Obvinený je z korupcie. Trestnej činnosti sa mal podľa polície v minulosti dopustiť v súvislosti s vybavovaním prepustenia väzobne stíhaných osôb, ktoré boli vzaté do väzby.

Spolu s Ľubomírom A. a Ľubomírom T. čelí aj obžalobe z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania, legalizácie príjmu z trestnej činnosti a zločinu podplácania. Prípad sa blíži na banskobystrickom pracovisku ŠTS k záveru.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite