Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Budúca vláda by mala odpustiť ženám s deťmi do 15 rokov daň z príjmu

.sita .slovensko

Vyplýva to z výsledkov prieskumu.

Budúca vláda by mala odpustiť ženám s deťmi do 15 rokov daň z príjmu SITA/Martin Medňanský

budúca vláda by mala odpustiť ženám s deťmi do 15 rokov daň z príjmu. Ako vyplýva z prieskumu agentúry Ako pre spravodajskú televíziu Joj24, myslí si to celkovo 63,3 percenta opýtaných. 

Konkrétne si 33,2 percenta respondentov myslí, že vláda by matkám určite mala daň z príjmu odpustiť a ďalších 30,1 percenta si myslí, že by asi mala.

Naopak, proti odpusteniu dane pre matky je 30 percent respondentov. Konkrétne by podľa 13,2 percenta určite nemala odpúšťa daň z príjmu a podľa 16,8 by asi nemala. Na otázku nevedelo odpovedať 6,5 percenta opýtaných.

Z prieskumu tiež vyplynulo, že za odpustenie dane z príjmu pre ženy s deťmi do 15 rokov je väčšina voličov politických strán, ktoré v prieskumoch prekračujú kvórum potrebné na účasť v parlamentne. Výnimkou je len hnutie Progresívne Slovensko (54 percent proti). V prípade SaS je 48 percent za a 48 percent proti.

Agentúra Ako prieskum robila v dňoch 7. až 14. augusta na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov telefonickou formou.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite