Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič dostal počas podávania demisie od Hegera informáciu, že Sulík negarantuje záruku o nezahlasovaní za pád vlády

.sita .slovensko

Povedal to dnes šéf poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Michal Šipoš v diskusnej relácii Sobotné dialógy na RTVS.

Matovič dostal počas podávania demisie od Hegera informáciu, že Sulík negarantuje záruku o nezahlasovaní za pád vlády SITA/Diana Černáková

poverený minister financií Igor Matovič (OĽaNO) počas podávania demisie v prezidentskom paláci dostal od premiéra SR Eduarda Hegera (OĽaNO) informáciu, že predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík negarantuje záruku, že nezahlasujú za pád vlády. Povedal to dnes šéf poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Michal Šipoš v diskusnej relácii Sobotné dialógy na RTVS. Dodal, že po avizovanej informácii Matovič stiahol svoju demisiu. Taktiež tvrdí, že by nebolo fér a zároveň by bolo arogantné, keby sa tvárili, že sú ideálnou vládou a neurobili chybu. „My sme však vládu nepovalili, hnutie OĽaNO robilo všetko do poslednej chvíle, aby sme ju zachránili," dodal.

Šipoš si myslí, že bolo nezodpovedné, keď SaS prišli s odvolávaním vlády pred Vianocami. „Ľudia a samosprávy nevedia, či dostanú pomoc, nevedia, ako budú fungovať. SaS mala nechať vládu Eduarda Hegera vládnuť, a keď sa chceli baviť o páde vlády, tak až po schválení rozpočtu," uviedol. Šéfa poslaneckého klubu OĽaNO zároveň mrzí, že z klubu odišla Občiansko-demokratická platforma. „Nepovedali nám, kedy a ako odídu, dozvedeli sme sa to z médií. Myslím si, že spolupráca s nimi bola vždy korektná, a tak to ostane. Sú slobodní a ja to rešpektujem," uviedol.

Poslanec Národnej rady SR za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Peter Cmorej v diskusnej relácii uviedol, že táto vláda skončila tak, ako vládla. „Bolo to nedôstojné a bol to cirkus. Heger nebol svojprávnym premiérom, bol na špagátiku Igora Matoviča. Chcem voličov ubezpečiť, že budeme robiť všetko pre to, aby bolo lepšie," tvrdí Cmorej. Poslanec taktiež dodal, že Matovičova ponuka na podanie demisie bola výsmech. „Vedeli sme, že Matovčovi nie je možné veriť, čo dokázal aj tým, že vytrhol papiere o demisii z rúk vedúcemu Kancelárie prezidentky SR Metoda Špačeka," tvrdí Cmorej. Za stranu SaS povedal, že predčasné voľby nie sú najlepším riešením pre Slovensko. „My sa nebojíme úradníckej vlády prezidentky SR Zuzany Čaputovej," doplnil.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite