Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dočasné kontroly na hraniciach so Slovenskom zavádza aj Poľsko

.tasr .slovensko

Oznámil to v utorok poľský minister vnútra Mariusz Kamiňski. Kontroly potrvajú desať dní a bude možné ich predĺžiť.

Dočasné kontroly na hraniciach so Slovenskom zavádza aj Poľsko SITA/AP Photo/Czarek Sokolowsk

poľsko zavádza od polnoci z utorka na stredu dočasné kontroly na hraniciach so Slovenskom, oznámil v utorok poľský minister vnútra Mariusz Kamiňski. Nový režim potrvá desať dní a je možné ho predĺžiť. TASR o tom informuje podľa správy agentúry PAP.

Zavedenie dočasných kontrol na hraniciach so Slovenskom oznámilo krátko predtým aj Česko, ktoré tieto kroky koordinuje práve s Poľskom.

„Vláda rozhodla o obnovení dočasných hraničných kontrol na hraniciach so Slovenskom. Kontroly budú zavedené od polnoci,“ uviedol Kamiňski. Dodal, že kontroly boli zatiaľ zavedené na desať dní, no existuje vysoká pravdepodobnosť, že budú predĺžené.

Minister poukázal na to, že oproti minulému roku vzrástla nelegálna migrácia a počet migrantov zadržaných na Slovensku o takmer 1000 percent.

Podľa Kamiňského prechádza cez Poľsko smerom do Nemecka a iných krajín Európskej únie množstvo migrantov. „Len za dva týždne sme zaznamenali a zadržali 551 nelegálnych migrantov,“ povedal Kamiňski.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite