Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sudkyňu Najvyššieho súdu Wänkeovú oslobodili spod disciplinárneho návrhu

.tasr .slovensko

Predmetom disciplinárky bol rozhovor Wänkeovej so sudkyňou Krajského súdu v Žiline Marcelou Malatkou z roku 2020 o disciplinárnom konaní vedenom voči žilinskému sudcovi Danielovi Bérešovi.

Sudkyňu Najvyššieho súdu Wänkeovú oslobodili spod disciplinárneho návrhu PEXELS.COM

sudkyňu Najvyššieho súdu (NS) SR Danu Wänkeovú oslobodili spod disciplinárneho návrhu, pretože skutky, ktoré sa jej kládli za vinu, nie sú disciplinárnym previnením. V utorok o tom rozhodol disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR. Rozhodnutie je právoplatné. TASR to potvrdil hovorca súdu Michal Hajtol.

„Rozhodnutie disciplinárneho senátu bolo prijaté jednomyseľne a nie je proti nemu prípustný opravný prostriedok,“ priblížil hovorca s tým, že počas utorkového ústneho pojednávania vykonal disciplinárny senát NSS SR aj rozsiahlejšie dokazovanie. Vrátane výsluchov viacerých svedkov.

Predmetom disciplinárky bol rozhovor Wänkeovej so sudkyňou Krajského súdu v Žiline Marcelou Malatkou z roku 2020 o disciplinárnom konaní vedenom voči žilinskému sudcovi Danielovi Bérešovi. Tiež skutočnosť, že sa Wänkeová nenamietla v rozhodovaní o námietke zaujatosti Malatkej.

Predseda Najvyššieho súdu SR Ján Šikuta navrhol Wänkeovej uložiť napomenutie, minister spravodlivosti podal návrh v podobe disciplinárneho opatrenia spočívajúceho v preložení sudkyne na súd nižšieho stupňa.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite