Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Má zmysel ešte niečomu dôverovať? Napríklad novým stranám?

.eva Čobejová .názory

Moji kolegovia sú skeptickí k novým menám na politickej scéne aj k novým politickým stranám. Do veľkej miery rozumiem ich skepse, napriek tomu si myslím, že niečo visí vo vzduchu.

Eva Čobejová

martin Mojžiš si myslí, že Ivan Štefunko (a možno aj celé Progresívne Slovensko) nie je dobrá voľba. Michal Novota priam vyzýva, aby sme prestali vzývať nové strany a hľadať v nich spásu. Ich skeptický pohľad je do veľkej miery pochopiteľný: určite sa neobjaví jedna nová strana, ktorá všetko, čo tu vyvoláva blbú náladu, vyrieši. A celkom iste sa zatiaľ nečrtá nový líder, ktorý suverénne prevalcuje všetkých naokolo (ani Kiskovi by to nemuselo vyjsť). Iste, napriek tomu, že sme ešte stále vo vianočnom období, ktoré zdôrazňuje nádej v spasiteľa, nie je dobré podľahnúť lacnej ilúzii.

„V Smere už nemajú ani tú ambíciu meniť krajinu k lepšiemu, vidno už len úpornú a cynickú snahu presvedčiť voličov, že – napriek všetkému – sú akoby tým menším zlom.“

Lenže niečo visí vo vzduchu. Tá túžba po zmene je strašne silná. Zatiaľ sa prejavila len v negatívnych veciach – v Kotlebovom úspechu, v Kollárovom raketovom štarte, v nedôvere k politikom a politike vôbec.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite