Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Voľba riaditeľa RTVS. Má zmysel písať o tom?

.eva Čobejová .názory

Opäť sa bude voliť nový riaditeľ verejnoprávneho rozhlasu a televízie. Spravodajské médiá sa téme poctivo venujú, ale má to ešte zmysel? Prečo je to už taká únavná a nezáživná téma?

Eva Čobejová

Nie je to náhodou preto, že riaditelia STV sa striedajú príliš často?
Asi áno. Kto by si už tie mená aj pamätal? Kaliský, Zeman, Stadrucker, Nižňanský, Rybníček, Darmo, Kubiš, Materák, Hreha ... Niektorí z nich boli čistá katastrofa, niektorí sa aspoň snažili. Mnohí z nich však na túto funkciu nemali ani základné predpoklady a žiadna súdny majiteľ firmy by z nich neurobil ani manažérov na nižšej úrovni riadenia. To iba štát si môže dovoliť taký luxus dať si do topmanažmentu  totálnych lúzrov.
Nie je to náhodou preto, že o riaditeľoch verejnoprávnych médií rozhodujú politici?
Je jasné, že každé výberové konanie na riaditeľa je hra a v skutočnosti sa vhodný kandidát vyberá na koaličných radách alebo v centrále najsilnejšej strany. Napokon, má to svoju logiku. Vládnuca strana či koalícia sa vždy cíti byť zodpovedná za stav verejnoprávnych médií a tak chce mať na ich čele ľudí, ktorí majú podobné videnie sveta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite