Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Eugena Kordu: Amnestia pre Fica

.eugen Korda .názory .názor

Najvyšší štátni predstavitelia milujú luxusné bývanie a konečne sme odhalili mená troch zhavranených bratov.

Eugen Korda

milovníci amnestií 

Keď Vladimír Mečiar za pár babiek kúpil od štátu byt v centre Bratislavy, boli sme pohoršení. V Trenčianskych Tepliciach si potom kúpil a zrekonštruoval vilu Elektra. Dodnes nevysvetlil, odkiaľ vzal na jej kúpu milióny. Nikoho to už zjavne nezaujíma. Robert Fico si tiež rád užíva luxusné bývanie. Keď sa prevalilo, kto vlastní  komplex Bonaparte, v ktorom býval, musel sa z rezidencie vysťahovať. Na pár rokov ho prichýlil jeho stranícky kolega. 

Pred pár dňami sme sa dozvedeli, že premiér sa stal čerstvým majiteľom bytu v niekoľkomiliónovej hodnote. Podobne ako jeho predchodca Mečiar, ani on nevie vysvetliť, z čoho byt zaplatil. Nielen toto však majú Mečiar s Ficom spoločné. Po odchode prezidenta Michala Kováča z funkcie vtedajší premiér využil situáciu a udelil amnestiu sebe a všetkým, ktorí sa podieľali na únose Kováčovho syna a na vraždách s únosom spojených. Robert Fico dnes z tepla čerstvo nadobudnutej rezidencie pripravuje zákony, ktoré sa síce amnestiou volať nebudú, ale ich význam je rovnaký. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite