Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.lifestyle
Dobré jedlo: Talianske utopence

Dobré jedlo: Talianske utopence

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 14.06.2024

Nevídaná chuť. Malý gastronomický zázrak, kulinársky minimalizmus. Iba dve ingrediencie, obe s notoricky známou chuťou, a v kombinácii zrazu vytvoria vec nevídanú. Ak máme na začiatku leta chuť na niečo osviežujúce a zároveň omamné, siahame po ňom – affogato.

Nové Porsche Taycan dokazuje, že dizajn vie byť nielen krásny, ale aj užívateľsky atraktívny

Nové Porsche Taycan dokazuje, že dizajn vie byť nielen krásny, ale aj užívateľsky atraktívny

.redakcia .lifestyle 12.06.2024

Jedinečné a dizajnovo krásne kúsky od slovenských umelcov, najmä v oblasti módy, prilákali na tretí ročník POP UP SUGGÉRER množstvo známych osobností a milovníkov krásy. Práca s farbami, materiálom a tvarmi bola počas druhej júnovej soboty menovateľom, ktorý už tradične priťahuje aj ikonickú značku Porsche. Tá, ako partner podujatia, okrášlila priestory eventu novým modelom Taycan.

Dobré jedlo: Verný priateľ

Dobré jedlo: Verný priateľ

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 05.06.2024

Francúzsko má štyri základné omáčky a ich kodifikácia trvala niekoľko storočí. Svoju omáčku má však aj kuchyňa, ktorej zásadný gastronomický význam poznajú len experti a kladú ju ďaleko pred tú francúzsku. Ide o Baskicko a omáčka sa volá pil pil.

Ako nedoviesť editora na psychiatriu? (o diakritike a formátovaní)

Ako nedoviesť editora na psychiatriu? (o diakritike a formátovaní)

.marian Jaslovský .lifestyle 31.05.2024

Zredigoval som tisíce textov a stretávam sa s tým stále: S chybami diakritiky a formátovania.

Dobré jedlo: Údolie Pádu

Dobré jedlo: Údolie Pádu

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 31.05.2024

Poznáme ho ako lacnejšiu alternatívu staršieho a trochu slávnejšieho bratranca, ktorý sa volá parmezán. Má podobnú textúru, rovnako sa krája, predáva sa v podobných trojuholníkových krajcoch. V čom teda tkvie ten hlavný rozdiel a prečo ho kupovať? Syr grana padano.

Extrémne výkony športovcov a Porsche Taycan prilákali 10-tisíc divákov

Extrémne výkony športovcov a Porsche Taycan prilákali 10-tisíc divákov

.redakcia .lifestyle 25.05.2024

Predposledný májový víkend sa v Šamoríne konali najväčšie triatlonové preteky na Slovensku, The Championship. Medzinárodnú triatlonovú elitu hostil areál X-Bionic, kde o titul šampióna v stredne dlhom triatlone a o prvenstvo v celosvetovom seriály Challenge Family bojovalo viac ako 2 000 športovcov z 55 krajín sveta. A bolo sa na čo pozerať! Náročné preteky si vyžadovali doslova siahnutie na najvyššie limity športovcov, čo zaručilo výborný divácky zážitok.

Dobré jedlo: Dieťa Francúzskej revolúcie

Dobré jedlo: Dieťa Francúzskej revolúcie

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 24.05.2024

Málokto sa nad ním pozastavuje, považuje sa všeobecne za najmilšiu syrovú delikatesu. Majú ho radi malí aj veľkí, pokiaľ nejde o riadne vyzretý originál. Okrúhly chlpatučký biely disk, pôsobí tak nežne, že človek má chuť ho poškrabkať za ušami. Camembert.

Dobré jedlo: Kalábrijský oheň

Dobré jedlo: Kalábrijský oheň

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 17.05.2024

Akoby sa s ňou v poslednom čase vrece roztrhlo. Kamkoľvek človek vkročí, či je to pizzeria, alebo reštaurácia so stredomorským zameraním, je tam a číha na nevedomých a zvedavých. Za nevinne znejúcim slovom, evokujúcim Blízky východ, sa skrýva pasca – nduja (čítame nduja).

Dobré jedlo: Tisíc a jeden nos

Dobré jedlo: Tisíc a jeden nos

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo 10.05.2024

Vyzerá ako malá sopka. Dômyselný kónický tvar, dôstojné vyžarovanie. Má v sebe niečo vznešené, tušíme, že do jeho vzhľadu sa vpísali tisícročia. Jeho meno označuje nielen tradičnú prípravu, ale aj samotnú nádobu, v ktorej sa jedlo pripravuje. Tajine (čítame tažin).