Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Režisér Laco Kerata: Viem sa aj dobre naštvať. Myslím si, že aj pri práci treba byť občas zlý

.štefan Chrappa .kultúra ..laco kerata

Laco Kerata je úžasný zjav. Pred pár dňami oslávil šesťdesiatku, krátko predtým vydal novú knihu poviedok a nezaháľa ani ako rozhlasový režisér. Nestráca čas smrteľne vážnymi rečami o spisovateľskom poslaní, radšej tvorí a tvorí majstrovsky!

Režisér Laco Kerata: Viem sa aj dobre naštvať. Myslím si, že aj pri práci treba byť občas zlý Boris Németh

 v rozhovore sa dočítate:

  • ako vníma fikciu v tvorbe a stvárňovanie reality,
  • koľkokrát prerába text, než ho pustí do obehu,
  • či ho dnes dokáže niečo šokovať,
  • čo by si chcel, aby si z teba svet zapamätal.

šesťdesiatka nie je žiadny špás, ale ani žiadna tragédia. Je to čas na bilancovanie?

Ani neviem. Nechcem sa mi vôbec bilancovať, lebo naozaj o nič nejde. Mám pocit, že mám stále ešte mnoho vecí pred sebou. Ale všeličo som už prežil aj už všeličo viem, isteže z môjho hľadiska, možno aj neviem. A asi som aj na všeličo zabudol. Určite aj chvalabohu. Dokážem celkom jednoducho zlé veci z minulosti vytesniť. Ako dvojročnú vojenčinu za čias totality. To bola riadna haluz.

ľudia plynutím času trpia, ty máš úsmev mladíka a iskričky v očiach, ako to robíš? Myslím, že to nesúvisí s vytesňovaním…

Ďakujem. To je priam kompliment. Niekde som už napísal, že som človek chodiaci. To mi určite dodáva energiu. Mám rád dlhé prechádzky a som aj pomerne neposedný. Ale viem, že sa treba vedieť aj zastaviť. A ešte k tomu sa aj zamyslieť. Chachacha! Asi sa pri komunikácii usmievam, lebo to považujem za najlepší spôsob, ako komunikáciu začať. Aj pri režijnej práci už viem, že s pokojom a úsmevom toho jednoznačne viacej dosiahnem. Ale viem sa aj dobre naštvať. Dokonca si myslím, že aj pri práci treba byť občas zlý, veď robím s ľuďmi. Ale mne sa to stáva naozaj len zriedkavo. A na ten hnev rýchlo zabúdam. Ako keby ani nikdy nebol. Zatiaľ.

 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite