Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rastislav Káčer: Slovensko je súčasť Západu

.rastislav Káčer .komentáre

Takto pre rokom sme boli valcovaní tým, ako nás po podpise Dohody o obrannej spolupráci s USA zaplavia americkí vojaci, robili sa zoznamy vlastizradcov, čo nás zapredali USA, a hejtovali sa všetci, čo „strašili ruskou agresiou“.

veď: „Práve dnes sa ukázalo, že vojna na Ukrajine je jeden gigantický hoax, ktorý si vymysleli Američania, aby rozoštvávali a strašili Európu.“

Po roku nemám žiadnu radosť z toho, že nie som paranoický. Tiež nemám potrebu hovoriť, „však sme vám hovorili…“ So zmesou ľútosti a hnevu sa pozerám na obrázky zo sužovanej Ukrajiny. Surové vraždenie, znásilňovanie, ničenie. Horor v priamom prenose. Obdivujem patriotizmus Ukrajincov a ich lásku k slobode. S odporom pozerám na tých, čo s hubou plnou národa a slovenskou vlajkou na profile odosielajú prehlásenia, že za svoju krajinu nie sú ochotní bojovať. Neviem, čo úbohejšie môže chlap v živote vykonať. Asi len zmlátiť vlastnú ženu.

V pondelok na Radu pre zahraničné záležitosti neprišiel Dmytro Kuleba. Ráno sa ospravedlnil. Dôvod mal výborný. Návšteva prezidenta Bidena v Kyjeve. A pri stole 27 silná jednota v podpore slobody a nezávislosti Ukrajiny. Odhodlanie podporovať Ukrajincov do ich víťazstva. Iba jeden sa trápi a blúzni o tom, že toto nie je náš konflikt a dodávaním zbraní a podporou Ukrajiny sa len predlžuje vojna. A oni sú na strane mieru a nie vojny. Cez víkend ich karpatský prorok rečnil, ako toto nie je naša vojna. Je to „len vojenský konflikt dvoch slovanských štátov“. Mali sme ich nechať tak, izolovať ich. Teda, nechať Rusov, nech vyzabíjajú Ukrajincov rýchle. Nech sa netrápia. Ako odporné. Ako úbohé. Ako nekresťanské. Svätý Martin z Tours (narodil sa na území dnešného Maďarska) by sa prepadol od hanby za takýchto kresťanov.

V jednom súhlasím s týmito karpatskými kolaborantmi ruských agresorov. Dodávky zbraní na Ukrajinu predlžujú konflikt a odďaľujú mier. Najväčším dodávateľom zbraní na Ukrajinu je Rusko. Najskôr ich dodávalo aj so zelenými mužíkmi. Tí neboli Rusi, ak boli, boli len na dovolenke na Ukrajine. Už rok útočí otvorene a valí zbrane na Ukrajinu. Aj s vojakmi. V momente, keď prestanú dodávať zbrane na Ukrajinu Rusi a zbalia sa domov, v tej chvíli prestanú ostatní podporovať vojensky Kyjev a bude mier. Jednoduché.

RuSSi vraždia, nivočia a pľundrujú svojho suseda. Lebo si dovolil existovať. Lebo chcel byť súčasťou slušného a prosperujúceho sveta. Lebo chcel patriť tam, kde my. A u nás silnie putinovská pro-vražedná koalícia. Trepú o mieri a obdivujú Putina. Nech idú rečniť o mieri do Moskvy. Zhnijú v base alebo gulagu. 

Okrem tradičných gardistov a neonacistov do boja za Putina vyrazil aj trojnásobný expremiér. Chce mier. Putinovský mier. A chce to robiť tak ako Orbán. „Orbán v Maďarsku robí presne to, čo by sme robili my na Slovensku, keby bol Smer-SD vo vláde.“ Ten, ktorý v svojej sobotnej kázni povedal, že vlastne sú jediní v EÚ a NATO, ktorí to vidia inak. Tak s Ficom by boli dvaja. Paráda. To je presne to, čo potrebujeme. 

Píšem tieto riadky vo vlaku z Bruselu do Londýna. Slovensko je súčasť Západu. 1000 mínus 40 rokov. Dnes je aj súčasťou EÚ a NATO. Sme súčasť vyspelého sveta. Nechcem, aby sme to „robili ako Orbán“ a už vôbec nie, aby sme boli na strane Putina. Bola by to naša skaza. 

Pre kolaborantov Putina a zvlášť pre tých našich v Karpatskej kotline a Felvidéku, pre všetkých, ktorí chcú mier za cenu zničenia Ukrajiny mám jediný odkaz: Иди нахуй!

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

 

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite