Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.týždeň

Počítače zo Star Treku?

.alexander Mravčák .ekonomika .lifestyle 17.11.2013

Kto vymyslel tablety? Apple, Samsung alebo Microsoft? Ani jeden. Bol to Stanley Kubrick vo filme Vesmírna odysea. Kedy sa stanú realitou priehľadné obrazovky zo Star Treku, ktoré ovládame tak, že nad nimi šermujeme rukami?

Spolutvorca sexuálnej revolúcie

Spolutvorca sexuálnej revolúcie

.lukáš Krivošík .ekonomika .profil 29.09.2013

Zakladateľ Playboya Hugh Hefner zomrel vo veku 91 rokov. Nestvoril len kultový pánsky časopis, ale ovplyvnil aj životný štýl, kultúru a mravy svojej doby.

.týždeň

Hlas grunge

.peter Bálik .ekonomika .hudba 07.10.2012

Vedel fantasticky spievať, písal silné a hlboké texty z odvrátenej strany života, kam ho zahnali tvrdé drogy. Layne Staley, spevák grungeových Alice In Chains.

.týždeň

Gabčíkova neter: Chcel ma za družičku na svadbe

.marek Vagovič .ekonomika .téma 20.05.2012

Jozef Gabčík bol podľa príbuzných vždy dobrodruh. Práca na poli ho nebavila, čo sa nepáčilo jeho otcovi. Malý Gabčík vraj pred bitkou často utekal do hory, kde aj prespával.

.týždeň

Pražákům, těm je tu hej!

.peter Bálik .ekonomika .hudba 29.04.2012

Pred tridsiatimi rokmi bolo v pražskom štúdiu Československého rozhlasu nahratých 11 pesničiek Pražského výběru, v tom čase bezkonkurenčne najpopulárnejšej československej kapely. Vznikol tak album Straka v hrsti.

Pád Ivana Mikloša (archívny článok)

Pád Ivana Mikloša (archívny článok)

.martin Hanus .ekonomika .týždeň doma 14.04.2012

V skutočnosti je to kľukatý príbeh s vrcholmi a smutným koncom. Vďaka pôsobeniu v štyroch vládach tu 20 rokov symbolizoval reformy, kompetentnosť a zdravý rozum v ekonomike. Ako 51-ročný odchádza z najvyššej politiky takmer bez možnosti návratu.

Perleťovou lyžičkou

Perleťovou lyžičkou

.jozef Koleják .ekonomika .lifestyle 18.12.2011

Držíte v ruke hriešne drahé šampanské, hodiny odrátavajú posledné sekundy starého roka a vy rozmýšľate, čím takým jedinečným osláviť príchod toho nového. Pri pravom šampanskom je to jednoduchá voľba – pravý kaviár!

Ľaváci v pravorukom svete

Ľaváci v pravorukom svete

.elena Akácsová .ekonomika .lifestyle 07.08.2011

Dnes je medzinárodný deň ľavákov. Viete, s akými prekážkami sa stretávajú? A čo robiť, ak je vaše dieťa ľavákom?

.týždeň

Prípad Haag

.ekonomika .téma 11.06.2011

Vukovar, Srebrenica, Sarajevo. Miloševič, Karadžič, Orič, Haradinaj. To sú iba niektoré balkánske miesta a mená, ktoré sa spájajú s najstrašnejšími udalosťami v Európe od roku 1945. Nedávne zadržanie generála Ratka Mladiča kladie naliehavú otázku.

Tak rýchlo, ako sa len dá

Tak rýchlo, ako sa len dá

.elena Akácsová .ekonomika .lifestyle 29.05.2011

Preklikávate sa článkami, už ste prebehli cez niekoľko a ešte ste si nič neprečítali? Tak sa konečne zastavte a čítajte pozorne až do konca. Nedozviete sa nič, čo by ste museli bezpodmienečne vedieť, ale možno vám to daruje jednu pomalú chvíľku.