Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovákov najviac znepokojuje inflácia a s ňou spojené sociálne nerovnosti

.sita .ekonomika

Vyplýva to z výsledkov prieskumu Ipsos Consumer Sentiment Tracker.

Slovákov najviac znepokojuje inflácia a s ňou spojené sociálne nerovnosti unsplash

slovenskú populáciu v najvyššej miere znepokojuje inflácia a s ňou spojené sociálne nerovnosti. Trojicu najčastejších obáv uzatvára kvalita a dostupnosť zdravotnej starostlivosti a v tesnom závese nasleduje obava z vojenského konfliktu.

Približne pätinu opýtaných tiež znepokojuje morálny úpadok spoločnosti. Vyplýva to z výskum zameraného na spotrebné nálady obyvateľov na Slovensku - Ipsos Consumer Sentiment Tracker.

Ľudia na Slovensku najintenzívnejšie pociťujú rast cien potravín a nealkoholických nápojov, ubytovacích a stravovacích služieb. V porovnaní s predchádzajúcim rokom najviac evidujú zdražovanie v poštových a telekomunikačných službách a pri rekreácii a kultúre. 

Naopak, pri cenách za bývanie je možné pozorovať pokles. Účastníci prieskumu v súčasnosti menej uvažujú o šetrení pri alkoholických nápojoch, tabaku a voľnom čase ako pred tromi mesiacmi. Môže to súvisieť s letným dovolenkovým obdobím.

Ipsos Consumer Sentiment Tracking je kontinuálny výskum zameraný na spotrebné nálady obyvateľov na Slovensku. Zber dát je realizovaný na kvartálnej báze. 

Výsledky sú reprezentatívne na on-line populáciu Slovenska vo veku 18 až 65 rokov. Ipsos poskytuje komplexné služby v oblasti prieskumu trhu a verejnej mienky. Spolupracuje s pobočkami v 90 krajinách sveta.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite