Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Leszek Balcerowicz: Kritika „šokovej terapie“ bola hlúpa

Leszek Balcerowicz: Kritika „šokovej terapie“ bola hlúpa

.dalibor Roháč .ekonomika .rozhovor 18.02.2017

Bol jedným z kľúčových politikov strednej Európy. Jeho plán na ozdravenie Poľska sa stal v 90. rokoch symbolom rozumných reforiem. Dnes s nasadením mobilizuje proti nenávisti a populizmu.

Prichádza Athéna++

Prichádza Athéna++

.ján Oravec .ekonomika .týždeň v ekonomike 12.02.2017

Zo súčasného vzdelávacieho systému na Slovensku sme nešťastní úplne všetci. Učitelia sú frustrovaní z nízkych platov a celkove nedostatočného zázemia, ktoré má na svedomí štát. Rodičia so znepokojením sledujú postupne klesajúcu kvalitu vzdelávania ich detí, o čom svedčia podpriemerné výsledky našich

.týždeň

Potrebe gastarbeitrov sa nevyhneme

.lukáš Krivošík .ekonomika 12.02.2017

Na Slovensku pôsobiace firmy sa sťažujú na nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily. Jedným z núkajúcich sa riešení je väčšie otvorenie trhu práce pracovníkom z Ukrajiny, Srbska či Vietnamu. No politici o tom zatiaľ nechcú veľmi počuť.

Holjenčík je preč! No a?

Holjenčík je preč! No a?

.michal Magušin .ekonomika 05.02.2017

Prezident dostal abdikačný list Jozefa Holjenčíka, v ktorom oznamuje, že sa vzdáva funkcie šéfa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví. Jeho odstúpenie je pre Slovensko dobrá správa. V dohľadom čase však nemožno očakávať zmeny pomerov v energetike.

Striedanie stráží

Striedanie stráží

.lukáš Krivošík .ekonomika .téma 05.02.2017

Prípadný odchod spoločnosti U. S. Steel z Košíc a možný predaj tamojších železiarní čínskemu koncernu He-Steel Group nastoľuje ekonomické i geopolitické otázniky. Vystrieda v strednej Európe čínsky drak amerického orla?

Je na východe šicko porobene?

Je na východe šicko porobene?

.kehd 2016 .ekonomika 28.12.2016

Čo môže oživiť ekonomiku na východnom Slovensku? Ako zastaviť exodus mladých ľudí z východu? Diskutuje podnikateľ Tomáš Bel a Lukáš Krivošík, ekonomický redaktor .týždňa.

Ľudia ani netušia, akí sú liberálni

Ľudia ani netušia, akí sú liberálni

.lukáš Krivošík .ekonomika .týždeň v ekonomike 23.10.2016

Myslí si, že súčasná populistická vlna v mnohých ohľadoch neohrozuje ani tak slobodnú spoločnosť, ako rôzne štruktúry, ktoré nám zasahujú do života. Verí, že v dlhodobej perspektíve sa veci budú uberať k lepšiemu. Nemecký ekonóm Jörg Guido Hülsmann.

Hazard: Zaručená prehra

Hazard: Zaručená prehra

.martin Mojžiš .ekonomika .téma 09.10.2016

Netreba byť veľkým matematikom na to, aby si človek spočítal, že dlhodobé hranie v kasíne vedie takmer určite k prehre. A vôbec nezáleží na tom, či ide o najväčšie kasíno v Las Vegas, alebo len o jeden mizerný hrací automat.

.týždeň

Budem tam, kde to pomôže

.štefan Hríb .ekonomika .rozhovor 08.05.2016

Získala jedno z najvýznamnejších svetových ocenení za občiansku odvahu pri ochrane prírody. A hovorí, že jej misia sa tým určite nekončí. Zuzana Čaputová.

Niektorých sa zakrúžkovať oplatí

Niektorých sa zakrúžkovať oplatí

.štefan Hríb .ekonomika .rozhovor 28.02.2016

Na jej filmy sa na Slovensku nenašli peniaze, ale v Česku patrí medzi uznávaných dokumentaristov. O poslednej kampani na slovenského prezidenta nakrútila film Ťažká voľba.