Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.týždeň

Prípad Haag

.ekonomika .téma 11.06.2011

Vukovar, Srebrenica, Sarajevo. Miloševič, Karadžič, Orič, Haradinaj. To sú iba niektoré balkánske miesta a mená, ktoré sa spájajú s najstrašnejšími udalosťami v Európe od roku 1945. Nedávne zadržanie generála Ratka Mladiča kladie naliehavú otázku.

Tak rýchlo, ako sa len dá

Tak rýchlo, ako sa len dá

.elena Akácsová .ekonomika .lifestyle 29.05.2011

Preklikávate sa článkami, už ste prebehli cez niekoľko a ešte ste si nič neprečítali? Tak sa konečne zastavte a čítajte pozorne až do konca. Nedozviete sa nič, čo by ste museli bezpodmienečne vedieť, ale možno vám to daruje jednu pomalú chvíľku.

.týždeň

Riemannova hypotéza

.ján Mózer .ekonomika .veda 25.07.2010

Existuje v matematike nejaký nevyriešený problém, ktorý je považovaný za najvýznamnejší a najťažší? V podobných otázkach nebude nikdy panovať stopercentná zhoda, ale mnohí znalci by zrejme bez váhania označili za najdôležitejší otvorený problém súčasnej matematiky Riemannovu hypotézu.

Zlý rok

Zlý rok

.tomáš Gális .ekonomika .história 23.08.2009

Rok, ktorý ubehol od augusta 1968 do augusta 1969, patrí medzi najsmutnejšie v dejinách našej krajiny i v kariére jedného z najvýznamnejších slovenských politikov Alexandra Dubčeka.

.týždeň

Z denníka oxfordského študenta:

.ekonomika .fenomén 31.05.2009

Je 1. máj, šesť hodín ráno. Do desaťtisíc obyvateľov a študentov Oxfordu sa nachádza pod vežou Kolégia sv. Magdalény. Zaznie šesť úderov zvonov a chlapčenský zbor nachádzajúci sa na streche veže začína spievať stáročný latinský hymnus eucharisticus: „Te Deum Patrem colimus, Te laudibus prosequimur..

.týždeň

KNIHA Marcel Pagnol Sláva môjho otca

.zuzana Mojžišová .ekonomika .literatúra 14.09.2008

Marcel Pagnol (1885 –1974) bol francúzsky dramatik, esejista, prozaik, scenárista a režisér. Niekoľko jeho diel sa stalo predlohou na filmové spracovanie nielen vo Francúzsku, ale aj v USA (a inde).