Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.téma
.týždeň

BarackObama.com

.daniel Bútora .časopis .téma 17.05.2010

So zveličením možno povedať, že spolustrojcom víťazstva Baracka Obamu v prezidentských voľbách v novembri 2008 bol internet a sociálne siete.

.týždeň

Môj žiak – nacionalista

.martin Hanus .časopis .téma 17.05.2010

Dohodli sme sa na pive v jednom petržalskom lokáli. S rozhovorom nemal problém, ak neuvediem jeho meno. „Aj tak si to, čo ti poviem, prekrútite.“ Kedysi som ho učil na gymnáziu, v triede maturantov, ktorá bola dosť podpriemerná, patril k najbystrejším.

.týždeň

Včera Fico, dnes Sulík

.martin Hanus .časopis .téma 16.05.2010

Podľa prieskumov chce dnes voliť SaS veľa mladých ľudí, ktorí predtým sympatizovali so Smerom. Do tejto skupiny patrí aj 21-ročný Michal Dragan, pracujúci v reklamnej brandži, ktorého sme objavili vďaka ankete medzi facebookovými fanúšikmi .týždňa.

.týždeň

Porazí Fica internet?

.martin Hanus .jozef Majchrák .časopis .téma 16.05.2010

Je to zvláštna kampaň. Kým z pouličných bilbordov na nás zíva nuda a STV doviedla diskusie do monológovej dokonalosti, za počítačmi to vrie. Aj dáta ukazujú, že vďaka internetu, ktorý ovládla opozícia, vníma politiku veľa mladých ľudí. Lenže, pôjde internetová generácia 12. júna naozaj voliť? Alebo ostane visieť doma na Facebooku?

.týždeň

Prečo nie?

.tomáš Gális .časopis .téma 09.05.2010

Pred niekoľkými rokmi som absolvoval svoj jediný pracovný pohovor - v Amnesty International. Trochu ma prekvapilo, že okrem bežných vecí, na ktoré som bol, myslím, pripravený, sa ma spýtali, či považujem registrované partnerstvo za základné ľudské právo. Odpovedal som vyhýbavo (korektne?) v tom zmysle, že v deklarácii ľudských práv OSN sa také právo nespomína. Nevzali ma. Dodatočne si hovorím, že to tak bolo lepšie, pretože tá organizácia je na mňa až príliš aktivistická a príliš ľavičiarska.

.týždeň

Pochod veľvyslancov

.jaroslav Daniška .časopis .téma 09.05.2010

Prvý slovenský pochod homosexuálov má zaujímavých podporovateľov. Okrem bulvárneho časopisu sú nimi vlády Spojených štátov, Holandska, Írska či Švédska. Čo ich k tomu vedie?

.týždeň

Pochod či provokácia?

.jozef Majchrák .časopis .téma 09.05.2010

V žiadnej demokratickej krajine sa nedá zabrániť tomu, aby sa nejaká skupina ľudí nezhromaždila, neprotestovala proti krivdám, reálnym aj domnelým, či nepresviedčala verejnosť, že je absolútne nutné podporiť ich požiadavky.

.týždeň

Už aj u nás

.tomáš Gális .eva Čobejová .časopis .téma 09.05.2010

Sobota 22. mája 2010 bude pre Slovensko svojím spôsobom prelomovým dňom. O jednej popoludní sa na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí začne akcia Dúhový PRIDE.

.týždeň

O mentalite bezmocnosti

.františek Šebej .časopis .téma 03.05.2010

Grécko má demonštrácie s ľavicovými politickými sloganmi v krvi. Rozhnevaní ľudia sa vyhrnú do ulíc pri akomkoľvek náznaku, že sa politická moc chystá siahnuť na „ťažko vybojovaný“ systém sociálnych výhod a nárokov.

.týždeň

Dosnívaný grécky sen

.alžbeta Ilašová .časopis .téma 03.05.2010

Gréci si budú svoju povesť „lenivcov“ v očiach ostatných Európanov naprávať ešte dlho. Ako však oni sami vnímajú momentálnu situáciu, koho z nej vinia a ako sa chystajú na horšie časy?