Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Majstrovstvá sveta

.martin Mojžiš .názory .šport

Je len málo športov, v ktorých predstavujú majstrovstvá sveta pre niektorých účastníkov vcelku bezvýznamný turnaj a pre iných udalosť výrazne presahujúcu šport samotný. A to nehovoríme ani tak o športovcoch, ako skôr o fanúšikoch, respektíve o celých krajinách.

Martin Mojžiš

v čase konania svetového šampionátu v hokeji sa v USA a v Kanade hrajú konferenčné finále play-off v NHL aj NBA. Kto chce vidieť najlepší svetový hokej alebo basketbal, pozerá priame prenosy z týchto zápasov, nie z majstrovstiev sveta. 

Ak však chce niekto prežiť silné emócie, a pritom je Slovák, Čech, Fín, prípadne Švéd, potom sa majstrovstvám sveta v hokeji vyrovná len máločo. No a ak ste náhodou Nemec alebo Lotyš, tak emócie z týchto majstrovstiev vám Slováci, Češi, Fíni aj Švédi môžu len ticho závidieť.

V emocionálnom rebríčku pritom znamenajú bronzové medaily Lotyšov oveľa viac ako strieborné medaily Nemcov, a tie zas znamenajú podstatne viac ako zlaté medaily Kanaďanov. Lebo tak už to na svete chodí, že úspech je vec relatívna. A viac ako druh kovu sú dôležité vášne, ktoré dokáže ten kov vyvolať. A keď už sme pri vášňach, tie celkom správne kulminovali v nečakane dramatickom závere turnaja.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite