Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

MS v Katare. Témou nie je futbal, ale ľudské práva

.peter Matuška .šport .šport

Celé zle. S obavou tuším, že futbalisti na Majstrovstvách sveta v Katare začínajú strácať loptu ešte skôr, ako začali hrať. Bojím sa, že góly, body a skóre budú nepodstatná záležitosť.

MS v Katare. Témou nie je futbal, ale ľudské práva   LARS BARON/GETTY IMAGES 14. november 2022 Doha, Katar: Ľudia v očakávaní blížiacich sa majstrovstiev sveta na promenáde Corniche pozdĺž nábrežia.

na čele tabuľky záujmu budú ľudské práva v autokratickom režime. Na druhom mieste právo žien prísť na tribúnu s nahou tvárou, tretí tím postúpi, až keď bude mať cudzincov prijateľných pre fanúšikov. Znie to hrozne, ale médiá po svete sa momentálne venujú týmto veciam viac ako futbalu. Povedzme si prečo.  

Skúsme aspoň my zostať nestranní a neobhajujme práva ani menšín, ani väčšín. Zostaňme len tak. Ako ľudia. Futbal – a šport všeobecne – vlastne nechce veľa. Kto je lepší, vyhrá, ten druhý nezomrie. V lepšom prípade sa nikto ani nezraní. Podáme si ruky a ideme na pivo. Dobre, nerobte „ksichty“, súper si môže dať aj čaj, kolové nápoje, vodu, sódu, tonik, whisky, rum... Môžeme sa pri tom pohádať, ale netreba sa biť. Tipujem, že v Katare to nebude fungovať ani len s pivom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite