Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.politika
.týždeň

Nemci znovu robia dejiny

.marína Gálisová .časopis .politika 12.09.2015

Nemecko patrí k preferovaným cieľom utečencov a ku krajinám, ktoré ich najochotnejšie prijímajú. Z prísnej Angely Merkelovej je zrazu patrónka ľudí na úteku. Až 88 percent Nemcov sa niečím podieľa na pomoci utečencom. Nezrazí sa táto vlna ľudskosti s tvrdou realitou?

.týždeň

Radikálni kravaťáci

.radovan Bránik .časopis .politika 12.09.2015

Radikálne združenia momentálne riešia, ako osloviť širšiu verejnosť. Vedia, že bez nej nemôžu pomýšľať na parlament a šancu ovplyvniť výkon štátnej moci. Pokúsime sa túto scénu zmapovať. A začneme Slovenským Hnutím Obrody, ktoré je ojedinelým fenoménom.

.týždeň

Ich vzory – Štefánik a Tiso

.radovan Bránik .časopis .politika 12.09.2015

Napriek kultivovanému prejavu, rozhľadenosti či znalosti histórie je predstaviteľ Slovenského Hnutia Obrody stále človekom s extrémnymi názormi neprijateľnými pre väčšinu spoločnosti. Prinášame rozhovor so šéfom SHO Róbertom Švecom.

.týždeň

Zasiahne Rusko v Sýrii?

.marína Gálisová .časopis .politika 06.09.2015

Sýrska občianska vojna je ako tragické perpetuum mobile. Tí, ktorí dúfali, že sa skončí bez zásahu zvonku a priveľmi nepresiahne hranice Sýrie, sa prerátali. Európa aj USA vidia, že niečo robiť treba. Európe to pripomenuli utečenci. Spojeným štátom zase Moskva.

.týždeň

Policajné kontakty inžiniera Babiša

.janek Kroupa .časopis .politika 06.09.2015

Podnikateľ Andrej Babiš udržiaval najmenej od roku 2006 kontakty s vyšetrovateľmi Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu. A záujmy obidvoch strán sa niekoľkokrát pozoruhodne prekryli.

.týždeň

Problematická duša Európy

.marína Gálisová .časopis .politika 29.08.2015

V poslednom období sa to na európsky projekt len tak valí. Spoločná mena je pod paľbou už dávno, teraz sa v základoch otriasa Schengen. Pritom dohoda o spoločnom priestore (takmer) bez hraníc je podľa niektorých dušou európanstva. A čo už s kontinentom bez duše?

.týždeň

Keď hrá Matovič vabank

.marek Vagovič .časopis .politika 23.08.2015

Polícia zhabala účtovníctvo vo firme lídra Obyčajných ľudí. Ten následne obvinil premiéra Roberta Fica, že má na Belize uloženú závratnú sumu. Dve udalosti, ktoré zrejme zásadne ovplyvnia najbližšie parlamentné voľby.

.týždeň

Sme nárazníkom veľmocí?

.marína Gálisová .časopis .politika 23.08.2015

Poľský prezident Andrzej Duda znepokojil západných spojencov. V rozhovore pre Financial Times kritizoval NATO, že považuje Poľsko iba za nárazníkovú zónu, nie za plnoprávneho spojenca. Prečo to hovorí? A ak je nárazníkom Poľsko, čím je celá stredná Európa?

.týždeň

Čižnár navždy?

.marek Vagovič .časopis .politika 16.08.2015

Generálny prokurátor chce výrazne posilniť svoje kompetencie. Nebyť aktivistov z tretieho sektora, uprostred tropických horúčav by si to takmer nikto nevšimol. Jeho návrhy pritom vracajú Slovensko pred rok 1989.

.týždeň

Putin nemá problém s polygamiou

.julia Ioffe .časopis .politika 16.08.2015

Nie je novinkou, že Vladimír Putin sa stal pre časť európskej pravice hrdinom. Aktivisti a lídri krajne pravicových strán od Veľkej Británie až po Maďarsko vnímajú ruského prezidenta ako baštu v boji proti americkej hegemónii, centralizácii Európy a erózii toho, čo sami považujú za tradičné kresťanské hodnoty.