Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.politika
.týždeň

Putin nemá problém s polygamiou

.julia Ioffe .časopis .politika 16.08.2015

Nie je novinkou, že Vladimír Putin sa stal pre časť európskej pravice hrdinom. Aktivisti a lídri krajne pravicových strán od Veľkej Británie až po Maďarsko vnímajú ruského prezidenta ako baštu v boji proti americkej hegemónii, centralizácii Európy a erózii toho, čo sami považujú za tradičné kresťanské hodnoty.

.týždeň

Turecko a jeho vojny

.marína Gálisová .časopis .politika 16.08.2015

Turecko sa po desaťmesačnom váhaní rozhodlo, že pristúpi ku koalícii, ktorá pod vedením USA bojuje proti Islamskému štátu. Neprešlo ani pár dní, a už sa ozvali hlasy, že Američania si vybrali zlého spojenca.

.týždeň

Jobbik: Fašizmus 2.1

.dalibor Roháč .časopis .politika 03.08.2015

Pravicový extrémizmus na Slovensku spravidla evokuje obraz mladých mužov s prebytkom testosterónu a s jednoduchou ideologickou výbavou. Ale sú aj horšie formy.

.týždeň

Liberálne kriesenie tatranského tigra

.lukáš Krivošík .časopis .politika 26.07.2015

Návrat k tomu, čo sa už raz osvedčilo, jedna veľká reforma a veľa drobných technokratických zlepšení, ktoré majú v globále potenciál zdynamizovať slovenskú ekonomiku. Tak by sa dal zhrnúť ambiciózny ekonomický program strany SaS: Agenda 2020.

.týždeň

Odchod ma vyslobodil

.jozef Majchrák .marek Vagovič .časopis .politika 20.07.2015

Dlhé roky patril k najtvrdším kritikom Štefana Harabina. Aj po jeho odchode je však skeptický, pričom tvrdí, že zmena v justícii príde až s ďalšou generáciou. Bývalý sudca, dnes farmár Ľudovít Bradáč.

.týždeň

Dohodli sme sa s Iránom, čo ďalej?

.volker perthes .časopis .politika 20.07.2015

Po dvanástich rokoch zdĺhavých vyjednávaní je na svete zmluva, ktorá má obmedziť jadrové aktivity Iránu len na mierové účely. Dohoda, ktorú doslova spod zeme vyhrabali Irán a krajiny v skupine P5+1: Čína, Francúzsko, Rusko, U.S.A., Veľká Británia a Nemecko.

.týždeň

Český týždeň Tomáša Němečka

.tomáš Němeček .časopis .politika 20.07.2015

Rozsudok nad Davidom Rathom zaznie na Krajskom súde v Prahe tento štvrtok o 13. hodine. Ale vopred vám poviem, ako to dopadne.

.týždeň

Škodlivé snahy o turbointegráciu

.ján Oravec .časopis .politika 12.07.2015

Veľa sa už popísalo o tom, že problémom Grécka je euro. Je to pravda, ale len čiastočne. Euro v gréckej dráme naozaj zohráva podstatnú úlohu. Ale prapríčina toho, prečo je euro dôležitým ohnivkom v reťazi dnešných problémov gréckej ekonomiky, je niekde inde.

.týždeň

Rok po Harabinovi

.jozef Majchrák .časopis .politika 12.07.2015

Odvtedy, ako Štefan Harabin skončil na poste predsedu Najvyššieho súdu, uplynul približne rok. Ako sa zmenili pomery v tejto inštitúcii a prečo o Harabinovi stále počuť?

.týždeň

Vo finále

.peter Schutz .časopis .politika 12.07.2015

Plán reforiem, ktorým grécka vláda odpovedala na ultimátum veriteľov po referende, akoby pootvoril dvierka k ďalšiemu – tretiemu – bailoutu. A teda aj pokračovaniu gréckej dlhovej golgoty.