Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.politika
Keď je krv hustejšia

Keď je krv hustejšia

.lukáš Krivošík .časopis .politika 29.08.2016

V diplomatických sporoch medzi Berlínom a Ankarou existuje vedľajší aktér, ktorý si zaslúži pozornosť. Sú ním v Nemecku žijúci Turci. Ku komu sa priklonia ľudia, ktorých identity i lojality sú rozpoltené medzi dve krajiny?

Debatné manévre strážcu kultúrnosti Danka

Debatné manévre strážcu kultúrnosti Danka

.filip Olšovský .časopis .politika 15.08.2016

Predseda SNS sa už dávnejšie vyhrážal poslancom novým rokovacím poriadkom, ktorý by obmedzil rôzne nekultúrne prejavy. Začiatkom uplynulého týždňa sa objavil jeho prvý návrh.

Putin chystá horúci august

Putin chystá horúci august

.marína Gálisová .časopis .politika 15.08.2016

Sledujeme olympiádu a zatiaľ celkom inde ako v Riu vzniká nové svetové usporiadanie. Rusko v ňom chce hrať rolu lídra po boku starých aj nových spojencov. Ukrajina má byť jeho odrazovým stupienkom.

Kažimírov letný daňový prevrat

Kažimírov letný daňový prevrat

.lukáš Krivošík .časopis .politika 08.08.2016

Minister financií Peter Kažimír prichádza s vyššími daňami, predkladá rozpočet bez čísiel a jeho rezort čelí kritike Rady pre rozpočtovú zodpovednosť. A ktovie, možno si vzhľadom na problémy Smeru s kauzami ministra vnútra sľubuje posilnenie vlastnej politickej pozície.

.týždeň

Má minister riadiť inšpekciu?

.michal Magušin .časopis .politika 18.07.2016

Pri pohľade na Kaliňákove kauzy logicky vyvstávajú otázky, či politika neničí princípy nezávislého policajného vyšetrovania. A ak politici naozaj políciu zneužívajú, mali by sme ich od nej čo najviac odstaviť?

.týždeň

Bude po brexite aj nexit?

.kamila Straatsburg Sajmerová .časopis .politika 18.07.2016

Európska únia sa akosi pára vo švíkoch. A dokonca aj Holandsko, jedna zo zakladajúcich krajín, sa začína po brexite hanblivo ošívať. Pritom práve Holandsko dlho bolo vzorným žiačikom, ktorý nikdy neodvrával a úlohy si plnil na jednotku.

.týždeň

Ako to David Cameron pokašľal

.tom McTague .alex Spence .edward-Isaac Dovere .časopis .politika 10.07.2016

Jeremy Corbyn nikdy neustúpil. Dokonca ani Barack Obama by nedokázal presvedčiť lídra labouristov, aby pomohol Davidovi Cameronovi a postavil sa proti brexitu.

.týždeň

Aj politická scéna je rozhorúčená

.michal Novota .časopis .politika 27.06.2016

Horúco nám nebude len z počasia. Pod kotlom celej Európy zakúrili Briti a vrie to aj vo vnútri strany Smer-SD. Odchod Roberta Kaliňáka je istý, no nie je isté, ako to ustojí Robert Fico s podlomeným zdravím.

.týždeň

Zrodil sa slovenský Snowden?

.michal Magušin .časopis .politika 19.06.2016

Filip Rybanič vyniesol na svetlo sveta informácie, ktoré nad slnko jasnejšie potvrdzujú prepojenie slovenských politických špičiek s podnikateľmi podozrivými zo zločinov. Napodobnil Edwarda Snowdena?

.týždeň

Je tu zjednotená opozícia?

.michal Magušin .časopis .politika 06.06.2016

Parlamentné subjekty SaS a OĽaNO vytvorili opozičnú radu. Svitá rozdrobenej politickej scéne na nové, jednotnejšie časy? Zlaté časy politickej opozície na Slovensku v období panovania Vladimíra Mečiara sú za nami.