Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.politika
Renziho ruleta

Renziho ruleta

.marína Gálisová .lukáš Krivošík .časopis .politika 11.12.2016

Matteo Renzi neuspel s referendom o ústavných zmenách a rezignoval z postu talianskeho premiéra. Niektorí sa obávajú nadväzujúceho politického zemetrasenia, ktoré môže Taliansko vyviezť z eurozóny, či dokonca privodiť rozpad krajiny.

.týždeň

Čakali sme viac

.michal Magušin .časopis .politika 04.12.2016

I keď novela zákona o hazarde prístup štátu k hernému priemyslu sprísňuje, Peter Beňa z Iniciatívy Zastavme hazard spokojný nie je.

Beblavého ťah na bránu

Beblavého ťah na bránu

.michal Magušin .časopis .politika 20.11.2016

Iniciatíva V mojom mene, za ktorou je tím ľudí okolo Miroslava Beblavého, situáciu na politickom trhu príjemne dramatizuje. V čom je táto aktivita výnimočná?

Šance Novej generácie

Šance Novej generácie

.michal Magušin .časopis .politika 13.11.2016

Všemožne sa vyhýbajú špekuláciám o tom, že z nich vznikne politická strana. Na druhej strane rozbiehajú aktivity, ktoré k tomu môžu viesť. Kto je Nová generácia a aké idey reprezentuje?

Rusko ohrozuje Bielorusko a Kazachstan

Rusko ohrozuje Bielorusko a Kazachstan

.leon Aron .časopis .politika 30.10.2016

Nového amerického prezidenta alebo prezidentku očakáva v prvom volebnom období viacero výziev. K tým najväčším patrí skutočnosť, že Rusko možno chystá útok na Bielorusko a Kazachstan.

.týždeň

Parlamentný boj o hazard

.michal Magušin .časopis .politika 16.10.2016

Zápas o obmedzenie hazardu na Slovensku dospel do parlamentnej fázy. Prvé čítanie vládneho návrhu zákona ukázalo, ako sú rozdané karty.

Poľsko, interrupcie a Čierny pondelok

Poľsko, interrupcie a Čierny pondelok

.marína Gálisová .časopis .politika 09.10.2016

V Poľsku sa na stole ocitol návrh na sprísnenie zákona o interrupciách. Vyvolal masové protesty nielen tam, ale aj v iných európskych krajinách. Po nich to vyzerá, že návrh nebude prijatý. Je to dobre?

Kto vyhral?

Kto vyhral?

.marína Gálisová .časopis .politika 02.10.2016

Po prvej televíznej debate Hillary Clintonovej a Donalda Trumpa sa v médiách a na sociálnych sieťach rozšírila mienka, že Hillary diskusiu vyhrala. Je to však naozaj tak? A znamená to niečo pre výsledok volieb?

Vitajte v Zalopolise

Vitajte v Zalopolise

.anton Vydra .časopis .politika 02.10.2016

Minulý týždeň zvolal europoslanec Boris Zala tlačovú konferenciu, na ktorej oznámil, že sa rozhodol pozastaviť svoje členstvo v strane SMER-SD, ktorú spoluzakladal.

.týždeň

Samit rozhádaných

.lukáš Krivošík .michal Magušin .časopis .politika 26.09.2016

Bol to zrejme vrchol nášho predsedníctva. Neformálny samit lídrov členských štátov EÚ. Priniesol okrem vyľudnenia hlavného mesta a výletu loďou po Dunaji aj výsledky, ktoré zmenia Európu?