Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.kultúra
.týždeň

(Ne)samozrejmý dizajn

.časopis .kultúra 29.09.2013

Štyrikrát sa v Bratislave konal Dizajnvíkend, pričom sa „víkend” z roka na rok rozrastal. Tento rok narástol na sedem dní a vznikol tak prvýkrát festival Bratislava Design Week.

.týždeň

Tanec v Stravinského mysli

.elena Akácsová .časopis .kultúra 08.09.2013

V utorok tento týždeň bude v Bratislave bez prílišného zveličovania balet svetovej úrovne. V SND vystúpi londýnska Akram Khan Company s predstavením iTMOi/in the mind of igor.

.týždeň

Zlyhania aj vrcholy

.peter Kukumberg .časopis .kultúra 01.09.2013

Vynaliezavé balenia cukríkov, vtipné lopáriky, fľaše vína – všetko s portrétom pesarského rodáka Gioachnina Rossiniho, vypredané predstavenia a dočasne zvýšený počet obyvateľov prívetivého prímorského mesta: 34. ročník Rossini Opera Festival v Pesare.

.týždeň

Třebíč kresťansko-židovský

.eva Čobejová .časopis .kultúra 25.08.2013

V Zozname svetového a prírodného dedičstva UNESCO zápis z juhu Moravy zaujme na prvý pohľad. Pred desiatimi rokmi boli do prestížneho zoznamu súčasne zapísané dva objekty – židovská štvrť a kresťanská bazilika. Oba sa nachádzajú v juhomoravskom meste Třebíč.

.týždeň

Come As You Are

.časopis .kultúra 25.08.2013

„V nedeľu pôjdem do kostola do Harlemu!” hrdo som oznámil Blahovi Uhlárovi, Petrovi Tilajčíkovi a Braňovi Mosnému z Divadla Stoka, s ktorými trávim väčšiu časť augusta na festivale FringeNYC v New Yorku. Stoka už má za sebou všetkých päť predstavení a nedopadla vôbec zle – ale o tom až v reportáži po návrate domov.