Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.kultúra
.týždeň

Zodpovedne

.časopis .kultúra 27.05.2013

Asi pred dvoma mesiacmi mi zavolala Ivana Kullová z Nadácie Pontis, povedala mi, že koncom mája organizujú Týždeň zodpovedného podnikania a že či by som v rámci toho týždňa nechcel moderovať nejakú večernú diskusiu. Hoci som nikdy v živote nepodnikal a ani zodpovednosť pravdepodobne nie je tou vlastnosťou, ktorá ľuďom ako prvá napadne, keď začujú moje meno, povedal som áno.

.týždeň

DM v BA

.peter Bálik .časopis .kultúra 19.05.2013

Dvadsiateho piateho mája si určite nenechám ujsť Depeche Mode na štadióne Pasienky v Bratislave. Videl som ich dvakrát, vždy na bývalom štadióne Interu a bol to rozdielny zážitok. Prvýkrát boli fantastickí, koncertu prialo aj počasie a trojica hudobníkov vtedy vydala veľmi dobrý comebackový album Playing The Angel, z ktorého odohrali viacero vecí. Tie zneli naživo ešte lepšie ako na platni. Možno to bolo aj tým, že tu DM boli vôbec prvýkrát. Kapela sa vrátila na Slovensko o pár rokov neskôr v rámci albumu Sound Of The Universe.

.týždeň

„Naši“ v kine

.juraj Malíček .časopis .kultúra 12.05.2013

Už mesiac žijem Apolloniom Rhodským, potrebujem sa naučiť naspamäť aspoň zopár veršov. Niežeby som musel, chcem. Argonautika je úžasná, fascinujúca, veľkolepá, majestátna, jeden z pilierov európskej literatúry, číta sa takmer dvetisíc tristo rokov. Príbeh Iásonovej výpravy za zlatým rúnom a jeho vzťah s Médeiou pozná každý, poznali ho už aj Homér, Hesiodos, Aischylos, Sofokles a vôbec, poznala ho celá Antika, avšak Apollóniova verzia je prvá, ktorá sa dochovala komplet.