Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.kultúra
.týždeň

Keď sa prepichne volské oko

.denisa Gdovinová .časopis .kultúra 25.07.2016

Nie je to pekný a slastný pohľad, keď to tekuté žĺtko vytečie? Podobné krásne momenty sú výsledkom projektu slovenských umelkýň Hľadanie krásy. A pozor, nie je to také patetické, ako to znie.

.týždeň

Minirecenzie

.časopis .kultúra 25.07.2016

KNIHA J. W. Goethe: Malý Faust (Prafaust, Faust I); KNIHA Hannah Fry: Matematika lásky; HUDBA Garbage: Strange little birds

.týždeň

Smutná synagóga

.anton Vydra .časopis .kultúra 25.07.2016

V Trnave stoja vedľa seba dve synagógy. Obe vznikli ku koncu 19. storočia, keď došlo k rozkolu v maďarskej židovskej komunite. 

Nabíjanie Revolveru

Nabíjanie Revolveru

.tomáš Čejka .časopis .kultúra 25.07.2016

Keď sa v marci roku 1966 spýtali Johna Lennona, čo bude predmetom ich aprílového štúdiového nahrávania, odpovedal: Doslova nič. Len trocha elektronickej hudby a hravosti. Jedno je však isté, nasledujúca platňa bude úplne iná ako tie predchádzajúce.

.týždeň

Minirecenzie

.časopis .kultúra 18.07.2016

FILM Legenda o Tarzanovi; KNIHA Anna Bolavá: Do tmy; HUDBA Metronomy: Summer 08

.týždeň

Ani srnky netušia

.pavol Hubinák .časopis .kultúra 18.07.2016

Ak ste si v detstve vďaka rodine vybudovali stereotyp, že cez víkend treba ísť s deťmi na výlet, môže sa stať, že občas narazíte na problém s nájdením zmysluplného cieľa.

.týždeň

Verše na plátne

.zuzana Mojžišová .časopis .kultúra 18.07.2016

V Danubiane, ktorá sa nachádza v Bratislave-Čunove, rovno na brehu Dunaja, je od začiatku júla do polovice novembra sprístupnená výnimočná výstava. Nehodno ju obísť. Môžeme sa na nej zoznámiť s dielom katalánskeho výtvarníka Joana Miróa.

.týždeň

Filovci

.peter Zajac .časopis .kultúra 10.07.2016

Keď sme – ja a Barbara Bodorová-Haruštiaková – robili v roku 2011 s Rudolfom Filom knihu rozhovorov Maľovanie / Milovanie, Dorota Filová sa veľmi rýchlo stala rovnocennou účastníčkou rozhovorov.

.týždeň

Minirecenzie

.časopis .kultúra 10.07.2016

HUDBA Red Hot Chili Peppers: The Gateway; KNIHA Soňa Uriková: Živé ploty; KNIHA Kerstin Uvnäs Moberg: Hormón blízkosti: Rola oxytocínu vo vzťahoch

.týždeň

Ďalší prvý horor

.filip Olšovský .časopis .kultúra 10.07.2016

V kalendári svieti, ako inak, trinásteho. Medzi veľkoskladmi oblečenia a vývarovňami polievok za vynovenou stanicou Bratislava predmestie hľadám istého Petra Czikraia. Tvorcu filmu Komunita.