Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.popcorn Juraja Malíčka: Temná strana Smrti v Benátkach

.juraj Malíček .stĺpčeky .kultúra

Spoluautorka Priateľov, áno, toho permanentne reprízovaného sitkomu, čo sa pri ňom neprepína telka, keď už naň človek náhodou narazí, Marta Kauffman sa volá, tak táto Marta Kauffman sa kdesi vraj vyjadrila, že dnes už sa za svoj sitkom aj hanbí, respektíve cíti stud, lebo nemala odvahu v tých deväťdesiatkach obsadiť do úlohy aspoň jedného či jednej z priateľov a priateliek herca inej ako bielej farby pleti.

.popcorn Juraja Malíčka: Temná strana Smrti v Benátkach

nazvala to systémovým rasizmom, alebo takým čímsi a prekáža jej, že si ani neuvedomovala, že toho bola súčasťou. Keby ona, ale my diváci pamätníci  asi tiež, keďže sa nezdá, že by nám to nejako zvlášť prekážalo. 

Asi by malo, alebo nemalo, vlastne, vôbec to nedokážem posúdiť, z môjho uhla pohľadu sa kvalita Priateľov vzhľadom na ich neinkluzívne obsadenie nijako nezmenila, veľmi rád mám ten sitkom napriek tomu, ako veľmi mi prekáža, aké sú v niektorých epizódach tie postavy hlúpe. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite