Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

.kultúra
.týždeň

Minirecenzie

.časopis .kultúra 15.08.2016

KNIHA: Celeste Ng: Vše, co jsme si nikdy neřekli, FILM: Conrad Vernon, Greg Tiernan: Buchty a Klobásky 1, HUDBA: Prago Union: Smrt Žije

.týždeň

Kto je Mathé?

.denisa Gdovinová .časopis .kultúra 15.08.2016

Moderný galerijný priestor košickej Kunsthalle vyzerá v nedeľu naozaj efektne a priestranne. Asi aj preto, že v ňom nikto nie je. Z letného oparu preberám dve fejsbúkom scrolujúce brigádničky a platím vstupné na výstavu mne doteraz neznámeho mena. Značím si: Ján Mathé je sochár, nie praotec tej dobrej kofeinovej limonády.

Veľkomesto potrebuje Philipa Marlowa

Veľkomesto potrebuje Philipa Marlowa

.kamila Straatsburg Sajmerová .časopis .kultúra 15.08.2016

Mala som štrnásť rokov, keď umrela moja milovaná babička. Poslednú noc okolo druhej vstala z postele, uvarila si čaj, rozsvietila malú nočnú lampičku a naposledy si prečítala pár stránok z rozčítanej knihy.

.týždeň

Minirecenzie

.časopis .kultúra 08.08.2016

KNIHA Goce Smilevski: Návrat slov; KNIHA Dušan Mitana: Prózy; HUDBA Värttinä: Viena

.týždeň

Slováci – donaha!

.peter Scherhaufer .časopis .kultúra 08.08.2016

Na začiatku sledujeme na javisku dve ženy oblečené v obtiahnutých rifliach, zimných topánkach na hrubých podpätkoch a voľných tielkach s vykúkajúcimi prsiami, ako sekerou rúbu polená a hádžu ich na dve veľké kopy dreva.

Retro, Vintage a tak ďalej

Retro, Vintage a tak ďalej

.juraj Malíček .časopis .kultúra 08.08.2016

Skúsme porozmýšľať, prečo je dôležité pamätať si a skúsme vnímať pamäť ako (pop)kultúrny fenomén. Zaspomínať si možno ísť aj do kina. 

Sedem statočných

Sedem statočných

.peter Bálik .časopis .kultúra 08.08.2016

Keď pred časom vyšla správa, že Hollywood opäť prichádza s nejakým remakom dávneho filmu, hudobno-filmový server Consequence Of Sound veľmi trefne napísal, že továrne na sny definitívne vyčerpali nápady. 

.týždeň

Úplne normálna kapela

.jakub Kratochvíl .martin Mojžiš .časopis .kultúra 31.07.2016

Ten koncert patril pre mnohých k vrcholom tohtoročnej Pohody. Pódium plné vozíčkarov, famózne konferovanie jedného z nich (Ladislav Angelovič), suverénny kapelník (Šimon Orest), výborná hudba, drsný humor, skvelá zábava. The Tap Tap.

.týždeň

Minirecenzie

.časopis .kultúra 31.07.2016

KNIHA Andrés Neuman: Cestovatel stoletím; TANEC Festival ImPulsTanz; HUDBA Neil Young and Promise of The Real: Earth

.týždeň

Nič neukazujte!

.elena Akácsová .časopis .kultúra 31.07.2016

ak máte viac ako päť rokov, v hrdle zlato, tanec v krvi a hru na hudobnom nástroji v malíčku, prihláste sa a ukážte celému Slovensku, že naše tradície stále žijú!“ hlása reklamný teaser RTVS a hľadá ľudí do prísne tajnej talentovej šou s krycím názvom Folklór, ktorá by sa mala vysielať niekedy v budúcom roku.