Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dáta bez pátosu: Kto v pandémii plní nemocnice? Dáta z Čiech

.dáta bez pátosu .svet

V Čechách je za reinfekciu považovaný ten, kto mal PCR pozitívny test pred viac ako 60 dňami. V Dánsku to isté.

Dáta bez pátosu: Kto v pandémii plní nemocnice? Dáta z Čiech
  • Určite najčastejšie a vo všetkých vekových kategóriach NEOKOVANÍ
  • Určite menej a čím mladší, tým v menšom počte OČKOVANÍ. Pomáha akákoľvek dávka podaná v poslednom čase (prvá, druhá, tretia). To hovoria dáta, a aj pri omikrone.
  • Veľmi málo je v nemocniciach tých, ktorí kovid PREKONALI. Tak zaočkovaní, ako aj nezaočkovaní sú 5-6 krát menej v nemocnici ako očkovaní a neočkovaní. 

V Čechách je za reinfekciu považovaný ten, kto mal PCR pozitívny test pred viac ako 60 dňami. V Dánsku to isté. Reinfekcie ani Česko, ani Dánsko nereportuje medzi pozitívnymi. U nás nevieme. Škoda. 

Ale reinfikovaných v nemocnici Česko dlhodobo reportuje. Česko je podobné nám, len my sme mali asi oveľa silnejšiu nedávnu DELTA vlnu. A tak máme aj veľa ľudí, ktorí asi pôjdu pri reinfekcii do nemocnice zriedka. Pozrite si krivku hospitalizovaných na Orave v nemocnici v Trstenej v okrese Tvrdošín:

Špička vyššie ako v Delte, ale strmý nárast, krátky pobyt, rýchly pokles. A to je slabo zaočkovaný región. Dunajská streda mala omikron vlnu v nemocniciach slabú. Oba regióny sú už v poklese omikron vlny: pozitívni aj hospitalizovaní. Dobre vedieť, teraz copy-paste v 70 okresoch a triážne stany môžeme rozobrať. Ešte, že sme nestavali tie poľné nemocnice.

Stav nemocníc nájdete v časti “hospitalizovaní” po kliku na 4 šípky vpravo hore v prehľade na 5. strane: https://covid-19.nczisk.sk/sk/

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite