Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lukašenko žiada vyhodiť študentov i učiteľov, ktorí podporujú protesty

.redakcia .svet

Lukašenko opakovane upozorňuje na fakt, že na protivládnych protestoch sa zúčastňuje veľa mladých ľudí a študentov.

Lukašenko žiada vyhodiť študentov i učiteľov, ktorí podporujú protesty AP Photo

západom a opozíciou neuznávaný bieloruský prezident Alexandr Lukašenko v utorok navrhol vylúčiť z vysokých škôl a univerzít tých študentov, ktorí sa zúčastňujú na úradmi nepovolených protestoch.

Navrhol tiež prepustiť z práce tých vysokoškolských pedagógov, ktorí sa na univerzitách správajú „podlo“. Lukašenko pritom podľa agentúry Interfax dodal, že na strane protestujúcich je menšina pedagógov.

Lukašenko opakovane upozorňuje na fakt, že na protivládnych protestoch sa zúčastňuje veľa mladých ľudí a študentov. Pred týždňom odvolal rektorov troch univerzít, ktoré sa stali centrami protestnej činnosti študentov. Lukašenko tvrdil, že odvolaní rektori sú na vine tomu, že študenti idú protestovať.

Lukašenko sa obrátil aj na rodičov protestujúcich školákov a študentov a žiadal ich, aby „vzali svoje deti z ulice“, aby „to potom nebolelo“.

Avizoval, že „s tými ostatnými (účastníkmi protestov) to vybavíme vo všetkej prísnosti, podľa zákona“.

Protesty v Bielorusku trvajú už 80 dní - od 9. augusta, keď sa tam konali prezidentské voľby, za víťaza ktorých bol Lukašenko vyhlásený.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite