Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelská armáda tvrdí, že v Gaze obsadila parlament i ďalšie inštitúcie Hamasu

.tasr .svet

Izraelský minister obrany Joav Galant už v pondelok večer vyhlásil, že Hamas stratil kontrolu nad mestom Gaza.

Izraelská armáda tvrdí, že v Gaze obsadila parlament i ďalšie inštitúcie Hamasu SITA/AP Photo/Francisco Seco

izraelská armáda v utorok oznámila, že v meste Gaza dobyla budovu parlamentu a sídla ďalších vládnych inštitúcií riadeným palestínskym radikálnym hnutím Hamas.

Armáda vo svojom vyhlásení citovanom agentúrou AFP spresnila, že jej jednotky „prevzali parlament, vládnu budovu, policajné veliteľstvo Hamasu a strojnícku fakultu, ktorá slúžila ako inštitút na výrobu a vývoj zbraní“. 

Podľa denníka The Times of Israel sa pod kontrolou izraelskej armády ocitol aj areál Hamasu s výcvikovou základňou, veliteľským centrom, vypočúvacími miestnosťami a celami na zadržiavanie väzňov. Izraelskí vojaci vstúpili i do rezidencie guvernéra Gazy. Týchto niekoľko vládnych budov sa nachádza vo štvrtiach Šajch Idžlín a Rimál na juhu mesta Gaza v blízkosti cesty vedúcej po pobreží.

Tlačová služba izraelskej armády už v pondelok informovala, že jej jednotky spôsobili práporom hnutia Hamas na severe pásma Gazy značné škody. Izraelská armáda súčasne deklarovala, že tieto prápory ako organizovaná vojenská štruktúra v tejto časti enklávy prakticky prestali existovať.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite