Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izrael oznámil, že do nemocnice v Pásme Gazy preváža inkubátory na záchranu detí

.tasr .svet

Podľa personálu nemocnice bezpečné premiestňovanie bábätiek si vyžaduje sofistikované prístroje.

Izrael oznámil, že do nemocnice v Pásme Gazy preváža inkubátory na záchranu detí SITA/Dr. Marawan Abu Saada via AP

izraelská armáda v utorok oznámila, že „koordinuje prevoz inkubátorov z nemocnice v Izraeli do Pásma Gazy“. TASR prevzala správu z portálu britskej stanice BBC.

Okrem oznámenia na sociálnych sieťach zverejnila armáda  aj fotografiu jedného z izraelských vojakov, ako vykladá inkubátor z dodávky na parkovisku. Nebolo spresnené, kde fotografia vznikla.

Táto akcia nasleduje po varovaniach palestínskych zdravotníkov, že novorodenci v nemocniciach v Pásme Gazy trpia nedostatkom zdravotníckych potrieb, Chýba tiež elektrina, bez ktorej nefungujú ani inkubátory.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v nedeľu 12. novembra informovala, že najväčšia nemocnica v meste Gaza, Šifá, už prestala fungovať a že situácia v nej je „zúfalá a nebezpečná“.

Hovorca izraelských ozbrojených síl Daniel Hagari vyhlásil, že Izrael bude pomáhať pri evakuácii bábätiek v ohrození života a pri ich presune do „bezpečnejšej nemocnice“. Nespomenul však, či sú do nemocnice Šifá posielané inkubátory.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite