Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pri ruskom raketovom útoku v Charkovskej oblasti zomrelo 48 ľudí

.tasr .svet

Na platforme Telegram o tom podľa BBC informovali šéf tamojšej vojenskej správy Oleh Synehubov a ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj.

Pri ruskom raketovom útoku v Charkovskej oblasti zomrelo 48 ľudí SITA/Ukrainian Presidential Press Office via AP

najmenej 48 ľudí zahynulo vo štvrtok v dôsledku ostreľovania obce Hroza ležiacej v Charkovskej oblasti ruskými silami. 

Podľa Synehubova ruskí vojaci okolo 13.15 h miestneho času zasiahli kaviareň a obchod s potravinami, kde sa v tej chvíli nachádzali civilisti.

Z trosiek sa zatiaľ podarilo vytiahnuť telá 48 mŕtvych ľudí vrátane šesťročného chlapca. Ďalších šesť osôb utrpelo zranenia.

Raketový útok na obec Hroza označil Zelenskyj, ktorý je vo štvrtok v španielskej Granade na summite Európskeho politického spoločenstva, za „brutálny ruský zločin a premyslený teroristický čin“. 

„Ruský teror treba zastaviť. Každý, kto pomáha Rusku obchádzať sankcie, je zločinec. Každý, kto ešte podporuje Rusko, podporuje zlo. Rusko potrebuje tento a podobné teroristické útoky len na jednu vec: aby sa jeho genocídna agresia stala novou normou pre celý svet. A ďakujem každému lídrovi, každému národu, ktorý nás podporuje pri ochrane životov,“ napísal Zelenskyj na Telegrame.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite