Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko oznámilo masívne zvýšenie výdavkov na vedenie „hybridnej vojny“

.tasr .svet

Podľa plánov ruskej vlády sa výdavky na rezort obrany medziročne zvýšia o 68 percent na takmer 10,8 bilióna rubľov (vyše 105,8 miliardy eur).

Rusko oznámilo masívne zvýšenie výdavkov na vedenie „hybridnej vojny“ SITA/Mikhail Metzel, Sputnik

rusko vo štvrtok ohlásilo plány na zvýšenie vojenských výdavkov v budúcom roku o takmer 70 percent. Vyplýva to z dokumentu zverejneného ministerstvom financií, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Oznam prišiel v čase, keď Kyjev navštívili generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, francúzsky minister obrany Sébastien Lecornu a britský minister obrany Grant Shapps. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas ich návštevy žiadal o ďalšie systémy protivzdušnej obrany. „Túto zimu musíme zvládnuť spoločne, musíme ochrániť našu energetickú infraštruktúru a životy obyvateľov,“ urgoval Zelenskyj Stoltenberga.

Moskva vojnu na Ukrajine označuje ako „špeciálnu vojenskú operáciu a“ tvrdí, že voči Rusku je vedená hybridná vojna. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov z jej rozpútania opakovane obviňuje Západ a výrazné zvýšenie rozpočtu označil za „absolútne nevyhnutné.“

Podľa plánov ruskej vlády sa výdavky na rezort obrany medziročne zvýšia o 68 percent na takmer 10,8 bilióna rubľov (vyše 105,8 miliardy eur).  Ak bude tento rozpočet skutočne zvýšený v uvádzanej miere, podľa výpočtov agentúry AFP dosiahne trojnásobok spojených výdavkov určených na vzdelávanie, ochranu životného prostredia a zdravotníctvo.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite