Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež pri stretnutí s ľuďmi s mentálnym postihnutím: „Ježiša nosíš k ostatným, aj keď si to neuvedomuješ“

.michal Oláh .spoločnosť

Približne stodvadsať ľudí s mentálnym postihnutím spolu so svojimi učiteľmi a opatrovateľmi navštívilo 15. apríla 2023 v sprievode biskupa Francisca Cerro Chavesa zo španielskeho Toleda pápeža Františka vo Vatikáne.

Michal Oláh

„každý má dary a talenty, ktoré sa môžu stať verejným svedectvom o Božej láske a milosrdenstve...Je krásne, že vo svojej malosti môžeme byť Ježišovými svedkami, misionármi milosrdenstva a misionármi jeho lásky,“ povedal pápež František skupine ľudí s mentálnym postihnutím, ktorí navštívili hlavu katolíckej cirkvi počas audiencie udelenej Svätou stolicou Nadácii Matky nádeje z Talavera de la Reina so sídlom v Španielku. Táto katolícka organizácia už päťdesiat rokov podporuje ľudí s mentálnym postihnutím, spolu s ich rodinami, pri plnom inkluzívnom začlenení sa do väčšinovej spoločnosti.

Jedným z najznámejších projektov nadácie je každoročné organizovanie verejnej krížovej cesty ľudí s mentálnym postihnutím ulicami španielskych miest a obcí. Rovnako ako každoročná procesia ulicami španielskych miest, povedal František, aj ich životy sú vonkajšími znakmi, ktoré prostredníctvom svojich činov, piesní a modlitieb, odovzdávajú Božiu lásku druhým, aj keď si to nie vždy uvedomujú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite