Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na Slovensku v roku 2022 vznikli štyri politické subjekty

.tasr .slovensko

Zrušených bolo deväť strán. Vznikli subjekty Strana obcí a miest - Som Slovensko, Team Bratislava, Slovenská iniciatíva menšín a Tím Kraj Nitra - Združenie kandidátov Nitrianskeho kraja.

Na Slovensku v roku 2022 vznikli štyri politické subjekty SITA/MARTIN HAVRAN Primátor Nitry Marek Hattas s rodinou prichádza do volebnej miestnosti –Tím Kraj Nitra. Nitra, 29. október 2022.

vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

V roku 2022 nezanikla podľa MV ani jedna politická strana. Zrušili sa subjekty Strana zelených Slovenska, Slovenská liga, Doma Dobre, Rómska iniciatíva Slovenska, Strana práce, Slovensko do toho!, Priama demokracia, Strana zelených a strana Máme toho dosť!.

Na Slovensku funguje vyše 160 politických strán a hnutí, z toho vyše 90 je v likvidácii. Zakladatelia strany musia vyzbierať aspoň 10 000 podpisov, odovzdať ich ministerstvu a požiadať o registráciu. Ak splnia všetky zákonné podmienky, ministerstvo vnútra stranu zaregistruje.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite