Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V budovaní autority kľúčových inštitúcií nemôžeme poľaviť, uviedla prezidentka

.tasr .slovensko

V budovaní autority inštitúcií, ktoré sú kľúčové pre fungovanie právneho štátu a zabezpečenie rovnakých práv pre všetkých ľudí, nemôžeme poľaviť. Prezidentka Zuzana Čaputová to uviedla v súvislosti s 30. výročím vzniku Slovenskej republiky.

V budovaní autority kľúčových inštitúcií nemôžeme poľaviť, uviedla prezidentka SITA/Branislav Bibel

„stále sme mladý štát a v mnohých oblastiach musíme stále vynakladať množstvo energie na budovanie autority inštitúcií, ktoré vo väčšine starších demokracií už dávno plnia svoju rolu, ktoré sú kľúčové pre fungovanie právneho štátu a pre zabezpečenie rovnakých práv pre všetkých ľudí. Preto nemôžeme v tomto úsilí poľaviť,“ uviedla prezidentka.

V kontexte svetových udalostí prezidentka vyzdvihla, že k rozdeleniu Česko-Slovenska a vzniku Slovenskej a Českej republiky prišlo mierovým spôsobom. Ocenila tiež, že Česko zostalo najbližším partnerom, spojencom a priateľom Slovenska. 

„Vstup Slovenska do Európskej únie a Severoatlantickej aliancie bol výsledkom zápasu o charakter štátu, o dôstojné miesto v Európe a politickú príslušnosť k Západu. Aj vďaka sile občianskej spoločnosti sme v tejto skúške uspeli a dozreli,“ myslí si Čaputová.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite