Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Parlament odmietol inštitút partnerského spolužitia

.tasr .slovensko

Na Slovensku sa nateraz nezavedie inštitút partnerského spolužitia. Poslanci Národnej rady (NR) SR v stredu neposunuli do druhého čítania návrh novely Občianskeho zákonníka z dielne SaS.

Parlament odmietol inštitút partnerského spolužitia SITA/Diana Černáková

návrh mal podľa poslancov SaS zlepšiť legislatívu v oblasti majetkových práv týkajúcu sa osôb žijúcich v spoločnej domácnosti. Partnerské spolužitie malo byť možné podľa návrhu uzavrieť medzi dvoma osobami rôzneho pohlavia, ako aj medzi osobami rovnakého pohlavia. Zaviesť navrhovali oprávnenia v prospech spolužijúcich partnerov v oblasti dedenia, informovanosti o zdravotnom stave, ako aj pri nároku na ošetrovné.

Zo 133 prítomných poslancov hlasovalo za návrh 50, proti bolo 37, zdržali sa 15 poslanci a 31 nehlasovalo. Šéf klubu OĽANO Michal Šipoš pre TASR ešte pred hlasovaním uviedol, že poslanci OĽANO budú mať tzv. voľnú kartu. Piati poslanci za OĽANO pôsobiaci v strane Kresťanská únia vopred avizovali, že návrh nepodporia.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite