Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aké boli slovenské Oscary?

.bibiána Kristína Danitová .martin Horička .kultúra .reportáž

Odovzdávanie cien Slnko v sieti prinieslo niekoľko silných momentov, ktoré sa na našich obrazovkách už dlho neobjavili, a silných hlasov, ktoré nám dávajú nádej, že kultúrna obec sa zlomiť vládnou mocou len tak ľahko nenechá.

Aké boli slovenské Oscary? SFTA/ZDENKO HANOUT 26. apríl 2024, Bratislava: Prezidentka SFTA Katarína Krnáčová na záver svojho príhovoru na odovzdávaní cien Slnko v sieti.

keď prichádzame k Slovenskému rozhlasu, obrátená pyramída pôsobí pokojne. Zvonku nič nenasvedčuje tomu, že vo vnútri sa majú odovzdávať slovenské Oscary, naše Slnká v sieti. Pred vchodom do ikonickej, ale už chátrajúcej budovy nepostáva žiadny personál, nie je tu natiahnutý červený koberec. Nezdá sa, že sa má diať niečo významné. Na blížiacu sa udalosť upozorňuje len pár ľudí v oblekoch a šatách, ktorí sa rozhodli dopriať si pred ceremóniou poslednú dávku nikotínu.

Oscarovo to nepôsobí ani vo vnútri, kde už síce príslovečný červený koberec je, ten však ostro kontrastuje so socialistickým interiérom. V porovnaní s inými zahraničnými filmovými oceneniami prekvapuje aj absencia bulvárnych médií. Na Českých levoch sú prichádzajúce osobnosti hneď zaplavené otázkami ohľadom ich outfitov, bulvár ich komentuje a rozoberá, často v reálnom čase. Tu sa však nič také nedeje. Celé je to veľmi komorné.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite