Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pokračuje proces s bývalým vyšetrovateľom NAKA stíhaným pre korupciu

.sita .slovensko

Marián Kučerka čelí obžalobe pre dva skutky kvalifikované ako zločin prijímania úplatku a obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku v spolupáchateľstve.

Pokračuje proces s bývalým vyšetrovateľom NAKA stíhaným pre korupciu SITA/Jakub Julény

na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici pokračuje dnes proces s bývalým vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Mariánom K. obvineným z korupcie v rámci policajných akcií Očistec aj Judáš. Predvolaný svedok, bývalý riaditeľ finančnej národnej jednotky NAKA Bernard Slobodník v spontánnej výpovedi potvrdil okolnosti vedúce ku skutkom obžalovaného vrátane stretnutia s Norbertom B. a Štefanom Ž., ktorí mali snahu ovplyvniť vyšetrovanie prípadu rozsiahlej kriminálnej činnosti nazvaného „valčeky“ týkajúce sa firmy rodinného príslušníka vtedajšieho ministra Petra Ž. Potvrdil aj prevzatie obálky od Norberta B. so sumou 50-tisíc eur, z ktorých si polovicu nechal a zvyšných 25-tisíc odovzdal obžalovanému Mariánovi K., ktorému bola určená.

Slobodník uviedol, že úlohy si plnil na základe požiadaviek vtedajšieho prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara a Norberta B. Konštatoval, že vypovedá tak, ako si veci pamätá. „Je pravdou, že pri prvých úkonoch na Úrade špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) som neuvádzal Mariána K.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite