Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa Cigánikovej by sa karanténa mala po rozšírení omikronu skrátiť

.tasr .slovensko

Karanténa by sa mala po rozšírení variantu omikron skrátiť. Uviedla to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike predsedníčka Výboru Národnej rady SR pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková s tým, že ona osobne navrhuje jej skrátenie na dva či tri dni.

Podľa Cigánikovej by sa karanténa mala po rozšírení omikronu skrátiť SITA/Jana Birošová

bittó Cigániková si myslí, že je zhoda na skrátení karantény, momentálne sa však o tom ešte diskutuje. Poslanec Národnej rady SR a podpredseda strany Hlas-SD Richard Raši (nezaradený) pripustil, že omikronu je na Slovensku viac, ako sa prezentuje. „Po omikrone príde nová mutácia. Musíme sa s tým naučiť žiť,“ povedal Raši. Poslankyňa parlamentu pripustila, že v krajine sa sekvenuje nedostatok vzoriek.   

Obaja poslanci sa zhodli na tom, že 50 ľudí, ktorí môžu navštevovať kultúrne podujatia, je málo. Bittó Cigániková považuje toto číslo za „enormne“ nízke. Poznamenala, že vakcína má byť sloboda a preto by podľa nej mohlo na kultúru chodiť viac ako 50 očkovaných ľudí. Raši toto číslo označil „za výsmech“. Vyzval ministerku kultúry Natáliu Milanovú (OĽANO), aby zvážila svoje pôsobenie vo funkcii a sama odstúpila.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite