Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zuzana Čaputová rokovala s nemeckým prezidentom o klíme aj Afganistane

.tasr .slovensko

Dvojdňová návšteva Steinmeiera na Slovensku je podľa Čaputovej symbolický dôkaz strategického partnerstva a spojenectva SR a Spolkovej republiky.

Zuzana Čaputová rokovala s nemeckým prezidentom o klíme aj Afganistane TASR/Martin Baumann

prezidentka SR Zuzana Čaputová rokovala vo štvrtok s prezidentom Nemeckej spolkovej republiky Frankom-Walterom Steinmeierom o otázkach právneho štátu, situácii v Afganistane, potrebných reformách v súvislosti s európskym plánom obnovy, ako aj o spoločných prioritách vrátane boja s klimatickou zmenou. Čaputová o tom informovala na ich spoločnej tlačovej konferencii v Bratislave.

Dvojdňová návšteva Steinmeiera na Slovensku je podľa Čaputovej symbolický dôkaz strategického partnerstva a spojenectva SR a Spolkovej republiky. V tejto súvislosti poukázala aj na silné hospodárske väzby oboch krajín, na území SR totiž „momentálne podniká viac ako 500 nemeckých firiem, ktoré zamestnávajú takmer 150.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite