Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pre výpadok poslancov pravdepodobne nebude schôdza ani tento týždeň

.redakcia .slovensko

Októbrová schôdza Národnej rady (NR) SR pravdepodobne nebude ani tento týždeň. Dôvodom má byť výpadok viacerých poslancov pre riziko nákazy novým koronavírusom.

Pre výpadok poslancov pravdepodobne nebude schôdza ani tento týždeň SITA/Branislav Bibel Plénum nebude zasadať kvôli nakazenýn poslancom.

vzhľadom na pozitívny výsledok testu poslanca zo Sme rodina má ísť celý klub hnutia do karantény, a preto môže byť problémom, aby bol parlament uznášaniaschopný. TASR to potvrdil predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský. V koalícii sa preto rokuje o tom, či sa schôdza presunie na budúci týždeň. Definitívne by sa malo o presunutí schôdze podľa Pčolinského rozhodnúť v utorok (27. 10.) na poslaneckom grémiu.

Pčolinský informoval, že poslanec zo Sme rodina bol pre príznaky na PCR teste, pričom v pondelok zistil pozitívny výsledok. Poslanci sa radili i s hlavným hygienikom SR Jánom Mikasom. Pčolinský dodal, že viacerí poslanci môžu na zasadaní chýbať nielen pre riziko nákazy, ale aj z ďalších dôvodov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite