Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Smer stratil pätinu voličov

.eugen Korda .slovensko

Prieskum agentúry Focus ukazuje pád preferencií Smeru a mierny nárast SNS, ĽSNS a SaS.

Ak by sa parlamentné voľby konali tento víkend, strana Smer-SD by získala 20,2 percenta (35 kresiel v NR SR). 

Za ňou nasleduje strana Sloboda a Solidarita s podporou 14 percent (24 mandátov), na tretom mieste by skončili dva subjekty - OĽANO-NOVA a Sme rodina - Boris Kollár, ktoré majú po 10,4 percenta hlasov (po 18 kresiel). Vyplýva to z prieskumu agentúry FOCUS, ktorý robili od 7. do 13. marca na vzorke 1 012 respondentov. 

Pýtali sa: „Teraz si, prosím, predstavte, že by sa parlamentné voľby konali tento víkend a kandidovali by nasledujúce politické strany a hnutia. Ktorej strane alebo hnutiu by ste dali svoj hlas?“

Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko by získala 10,1 percenta hlasov (17 kresiel), Slovenská národná strana presne 10 percent (17 mandátov), nasleduje Kresťanskodemokratické hnutie so siedmimi percentami (12 kresiel), nasleduje Most-Híd s podporou 5,6 percenta (9 mandátov). 

Do parlamentu by sa nedostalo Strana maďarskej komunity-MKP (4,1 %). Komunistická strana Slovenska by získala 1,5 percenta, Progresívne Slovensko 1,4 percenta a SPOLU - občianska demokracia 1,1 percenta. Ostatné politické subjekty získali menej ako percento.

Podľa prieskumu by 21,8 percenta respondentov nešlo voliť a 14,5 percenta odpovedalo „neviem“. Preferencie sú vyrátané z 63,7 percenta rozhodnutých respondentov.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.eugen Korda .slovensko
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite