Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanci sa v utorok vrátia do lavíc, rozhodnúť majú o kompetenčnom zákone

.tasr .slovensko

Prihlásených je naďalej viacero rečníkov.

Poslanci sa v utorok vrátia do lavíc, rozhodnúť majú o kompetenčnom zákone SITA/Milan Illík

poslanci Národnej rady (NR) SR budú od utorka (16. 1.) pokračovať v 6. schôdzi NR SR. Pokračovať majú v diskusii o návrhu na skrátené legislatívne konanie k novele Trestného zákona. Po odsúhlasení návrhu na skrátené legislatívne konanie by mali zákonodarcovia prerokovať novelu v prvom aj druhom čítaní.

V utorok by mali rozhodnúť aj o tom, či sa stotožnia s výhradami prezidentky pri kompetenčnom zákone alebo novelu schvália v pôvodnom znení. Prezidentka Zuzana Čaputová návrh týkajúci sa aj zriadenia nového Ministerstva cestovného ruchu a športu SR vetovala s výhradami k viacerým ustanoveniam i k legislatívnemu procesu.

Okrem toho by mali poslanci v tajnej voľbe rozhodnúť o predsedovi štátnej volebnej komisie. Hlasovať by mali aj o novele zákona o odplatách a o poskytovaní príspevku v civilnom letectve. Novela má umožniť poskytnutie príspevku v civilnom letectve ako minimálnu pomoc alebo štátnu pomoc na vykonávanie pravidelnej leteckej dopravy na území SR alebo medzi slovenskými letiskami a letiskami mimo územia SR.

Na programe aktuálnej schôdze je ešte viac ako 20 bodov, medzi nimi aj poslanecké návrhy zákonov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite