Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico sa vo štvrtok opäť stretol s Pellegrinim

.tasr .slovensko

Neformálne rozhovory vedie aj predseda PS Michal Šimečka, jeho hnutie skončilo vo voľbách na druhej priečke.

Fico sa vo štvrtok opäť stretol s Pellegrinim SITA/AP Photo/Darko Bandic

šéf Smeru-SD Robert Fico sa vo štvrtok stretol s lídrom Hlasu-SD Petrom Pellegrinim. TASR to potvrdila hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková. Nešlo o prvé rokovanie lídrov, zišli sa už v utorok (3. 10.).

Fico aj Pellegrini už absolvovali rozhovory s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, ktorá v pondelok (2. 10.) poverila Fica ako lídra víťaznej strany v parlamentných voľbách zostavením vlády. Dala mu na to 14 dní. Fico v utorok na sociálnej sieti informoval, že pri rokovaní s preferovanými koaličnými partnermi nenarazil na zásadné programové rozdiely. 

Pellegrini sa s hlavou štátu zišiel v utorok. Vtedy novinárom povedal, že predsedníctvo Hlasu-SD zatiaľ nevylúčilo ani jeden z dvoch variantov prípadnej novej vlády. Rokovať chcel najprv s víťazom volieb. V prípade neúspechu rokovaní s víťaznou stranou je Pellegrini pripravený sadnúť si za rokovací stôl aj s potenciálnou štvorkoalíciou v zostave Progresívne Slovensko (PS), Hlas-SD, KDH a SaS.

Neformálne rozhovory vedie aj predseda PS Michal Šimečka, jeho hnutie skončilo vo voľbách na druhej priečke. Prezidentka bude pokračovať v sérii povolebných stretnutí na budúci týždeň. V pondelok (9. 10.) sa má zísť s lídrom SNS Andrejom Dankom a šéfom SaS Richardom Sulíkom.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite