Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mrzačenie ústavy pokračuje

.juraj Petrovič .názory

Poslanci schválili ústavné právo občanov na hotovosť. To by v podstate ako komentár aj stačilo, lebo to je samo o sebe do neba volajúca hlúposť. V širšom kontexte mrzačenia slovenskej ústavy to ale nemôže už nikoho prekvapiť.

Juraj Petrovič

schvaľovanie rôznych ústavných zákonov prakticky o čomkoľvek, čo si slovutná snemovňa vo svojom aktuálnom zložení zmyslí, sa už stalo národným športom. 

Tak sa do ústavy napríklad dostal ústavný zákaz vývozu vody. Čo sa do ústavy naopak nedostalo, je napríklad ústavné právo na prístup k pitnej vode. A tak je dodnes vo vylúčených komunitách, najmä rómskych, prístup k pitnej vode problém. Lenže, kto už by chcel zbierať voličské hlasy na tom, že by Rómom niečo garantoval v ústave, že? Na tom sa na Slovensku bohužiaľ hlasy skôr strácajú.

„Neustále menenie ústavy spôsobuje, že jej vážnosť a dôležitosť neustále klesá.“

Najnovší nápad na mrzačenie ústavy účelovými ústavnými zákonmi je z dielne mozgového trustu, ktorý vyprodukoval aj iné legislatívne perly.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite